• 瀏覽: 43,072
  • 回覆: 130
提示: 違規內容已被屏蔽
港共正仆街

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-19 15:34 發表
本港新冠疫情反彈,連續兩天單日確診超8,000宗水平。醫管局行政總裁高拔陞今(19日)表示,近兩星期疫情明顯有上升趨勢,每日急症室求診人次達5,000

現時疫情升幅明顯比8、9月頭急,外國疫情亦反覆,日本正面臨第8波疫情,情況令人擔憂

當疫情上升至某個階段迫於無奈要減其他服務,又指現時「都差唔多到呢個階段」,形容經常停手術、檢查等情況「好唔理想」。

...
似唱雙王
所謂的防疫政策得談笑

之前仲話人手充裕

唔知由幾時開始, 「唔理想」呢幾個字變得好流行..............

又爆過!!

而家班高官, 理得市民感唔感染, 8000又好, 幾多都好, 都係一個數字, 高官最緊要係包庇洋人唔帶罩飲酒隊啤, 欖球場成為法外之地, 醫院壓力關人X事, 四個大字。

不嬲都話李瓜超唔掂,完全冇諗過抗疫,同英美一樣躺平!

引用:
原帖由 優雅藍藍的帽子 於 2022-11-19 17:12 發表
不嬲都話李瓜超唔掂,完全冇諗過抗疫,同英美一樣躺平!
最大問題係諗住唔搞抗疫搞經濟,點知兩邊都死曬,乜屄都死就係咁解!

防疫鬆綁,好正常。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-19 17:58 發表

最大問題係諗住唔搞抗疫搞經濟,點知兩邊都死曬,乜屄都死就係咁解!
搞埋的基佬欖球, 惹埋成班窮鬼嚟香港搞搞陣, 的高官仲要默許同包庇佢地係球場集體唔帶罩, 令球場成為法外之地, 現代九龍城寨, 點知成班窮鬼, 的士都搭唔起, 仲要特登安排巴士比佢地, 咁樣搞經濟, 點搞?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-19 18:12 發表

搞埋的基佬欖球, 惹埋成班窮鬼嚟香港搞搞陣, 的高官仲要默許同包庇佢地係球場集體唔帶罩, 令球場成為法外之地, 現代九龍城寨, 點知成班窮鬼, 的士都搭唔起, 仲要特登安排巴士比佢地, 咁樣搞經濟, 點搞?
呢班嘩鬼嚟到香港,政府仲要貼錢畀佢做核酸都未計啊!真係核酸錢都蝕撚埋!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-19 18:15 發表

呢班嘩鬼嚟到香港,政府仲要貼錢畀佢做核酸都未計啊!真係核酸錢都蝕撚埋!
搞好核酸檢測公司嘅經濟。😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-19 18:16 發表

搞好核酸檢測公司嘅經濟。😆😆😆
疫苗藥廠都好開心

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-19 15:34 發表
本港新冠疫情反彈,連續兩天單日確診超8,000宗水平。醫管局行政總裁高拔陞今(19日)表示,近兩星期疫情明顯有上升趨勢,每日急症室求診人次達5,000

現時疫情升幅明顯比8、9月頭急,外國疫情亦反覆,日本正面臨第8波疫情,情況令人擔憂

當疫情上升至某個階段迫於無奈要減其他服務,又指現時「都差唔多到呢個階段」,形容經常停手術、檢查等情況「好唔理想」。

...
已經要訓街? 政府收手啦 咁多人醫院門口訓街好好玩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]