• 瀏覽: 21,758
  • 回覆: 136
+4
保安局今晚(18日)公布,警務處處長蕭澤頤今日快速抗原測試及核酸檢測均呈陽性,現正按衞生署衞生防護中心指引進行隔離。當局又指,蕭澤頤最近一

成班係咪睇完基佬欖球賽, 又唔帶罩, 所以搞成咁?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/838037/警務處一哥蕭澤頤4個月內二度確診-鄧炳強及3紀律部隊首長要檢疫?utm_medium=Social&utm_source=fb_other3&utm_campaign=news

打咗針無事嘅.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-11-18 23:05 發表
打咗針無事嘅.
打左針, 應該95%冇事, 不過, 又咳又喉嚨痛, 仲要無端端隔離幾日, 呢樣先係最大問題。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-18 23:08 發表

打左針, 應該95%冇事, 不過, 又咳又喉嚨痛, 仲要無端端隔離幾日, 呢樣先係最大問題。
食中藥會有幫助.

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-18 23:08 發表

阿伯,好多人無病症架,你知唔知?

可憐私🚬姐一次就瓜咗... 

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-18 22:57 發表
保安局今晚(18日)公布,警務處處長蕭澤頤今日快速抗原測試及核酸檢測均呈陽性,現正按衞生署衞生防護中心指引進行隔離。當局又指,蕭澤頤最近一

...
咁易中?咁易買餐餸?

處長梅開二度呀!

二次感染要特別小心!!!

成日叫雞被傳染?口水直接交流

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-11-18 23:16 發表

阿伯,好多人無病症架,你知唔知?
但係亦都好多人有病徵喎, 係病徵, 唔係病症。😆😆😆

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-11-18 23:16 發表

食中藥會有幫助.
係最慘要隔離, 無端端比人困成個星期, 呢樣先係最攞命。

美國其中一所大學有研究話再次感染風險會提高,而且死亡率亦增加,所以中招唸住以後唔再中。。。。唸下就得。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-19 00:00 發表

係最慘要隔離, 無端端比人困成個星期, 呢樣先係最攞命。
政府工隔離照出糧,爽丫丫

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-18 22:08 發表

你估打工仔咁慘
佢地坐適服監
幾位位賓賓房外候命
又有病假

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]