• 瀏覽: 14,969
  • 回覆: 46
+3
西貢有行山人士不治。今午(18日)12時09分,一名中年男子與友人結伴於蚺蛇尖行山,期間突然感到不適,未幾即陷入昏迷,同

又係行山出事,真係要小心。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221118/bkn-20221118124702032-1118_00822_001.html

直登仙境

阿彌陀佛

行山要量力而為!一唔舒服就要坐低抖吓!

RIP

7月已經發生過一單蚺蛇尖行山中暑身亡

西貢蚺蛇尖蚺蛇灣兩日兩人中暑 一男身亡一女直升機送院獲救

https://www.hk01.com/article/796000?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

蚺蛇尖咁危險
一於封山啦 

引用:
原帖由 tomymt 於 2022-11-18 16:00 發表
行山要量力而為!一唔舒服就要坐低抖吓!
蚺蛇尖由登山一刻開始就唔會有平地直到山頂先有少少空間可以企下,沒有充足體力絕對不要上山

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-11-18 16:11 發表

蚺蛇尖由登山一刻開始就唔會有平地直到山頂先有少少空間可以企下,沒有充足體力絕對不要上山
搞笑
斜路就唔可以停下休息 ?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-11-18 16:15 發表

會阻住其它人上落嘛
明白
捨己為人
真是大英雄
抵佢做烈士 🙏🏼🙏🏼

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-11-18 16:14 發表

搞笑
斜路就唔可以停下休息 ?
蚺蛇尖的斜度可以企得穩休息嗎﹖又幼沙又多碎石條路又窄,自己親身去行下影返幾個休息位出來服務大家吧

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-11-18 16:23 發表

蚺蛇尖的斜度可以企得穩休息嗎﹖又幼沙又多碎石條路又窄,自己親身去行下影返幾個休息位出來服務大家吧
師兄分明靠害啫
你想我陪葬 ?
做人唔好咁黑心

量力而為

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]