• 瀏覽: 85,944
  • 回覆: 661
+27
本港新冠疫情漸趨穩定。衞生署衞生防護中心公布,今日(17日)本港新增8,052宗確診個案,屬於近月新高,包括7,519宗

七欖真的有料到,政府是時候做啲嘢啦呱?

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1117_00822_001.html

其實係咪應該考慮下去收緊防疫措施呢
同埋點解香港人仲若無其事咁四圍吃喝玩樂呢
咁搞法真係有排都清唔到零

越嚟越多,應該又爆過了,第幾波

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-11-17 19:48 發表
其實係咪應該考慮下去收緊防疫措施呢
同埋點解香港人仲若無其事咁四圍吃喝玩樂呢
咁搞法真係有排都清唔到零
最奇怪政府近期唔再公布中招人士在那裡感染,到底是那一問食店或者是酒吧群組等等,如果唔再追蹤的話,咁市民每次掃安心出行仲有咩意思?

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-17 20:18 發表
越嚟越多,應該又爆過了,第幾波
唔洗理幾波, 睇黎已經控制唔到啦 , 爆過萬宗好快出現
跟手醫院門口會訓左一大班人 , 因為唔夠床位

今次一定失望
連北京只得2個重症
香港重症更加不會好似第5波咁慘
確診要網上申請先
只是輕症多視像睇醫生多

之前己試過一萬宗
無醫院門口排隊
又無左發燒門診
又話方倉用作其他用途
之前日日一萬確診去左邊度

香港現在己經不似中國做法
也不是第5波初期
不是全部去方倉去醫院

都冇留意感冒數字好耐了

一波未平, 一波又起.............

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-11-17 20:45 發表

最奇怪政府近期唔再公布中招人士在那裡感染,到底是那一問食店或者是酒吧群組等等,如果唔再追蹤的話,咁市民每次掃安心出行仲有咩意思?
最後近連圍封強檢都無聽到,唔知仲有冇做

政府有序趟平…

升多啲 就會放番多啲

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-11-17 20:53 發表
今次一定失望
連北京只得2個重症
香港重症更加不會好似第5波咁慘
確診要網上申請先
只是輕症多視像睇醫生多

之前己試過一萬宗
無醫院門口排隊
又無左發燒門診
又話方倉用作其他用途
之前日日一萬確診去左邊度

香港現在己經不似中國做法
也不是第5波初期
不是全部去方倉去醫院
警鐘必須長鳴

咁多人返「鄉下」
唔中招先至奇
果邊每日廿幾萬

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-11-17 19:32 發表
本港新冠疫情漸趨穩定。衞生署衞生防護中心公布,今日(17日)本港新增8,052宗確診個案,屬於近月新高,包括7,519宗

七欖真的有料到,政府是時候做 ...
躺平的威力來了, 你看到嗎 ?

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-11-17 19:32 發表

七欖真的有料到,政府是時候做 ...
之前某位專家話係測試期
唔之個位專家依家會講咩呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]