• 瀏覽: 28,982
  • 回覆: 154
+5
英國首相府周三(16日)宣布,英國首相辛偉誠與中國國家主席習近平原定當日在印尼的會面,因行程問題取消。中國外交部回應稱,

嬰國被大6拒絕會面,丟,不單止日已落,連面都被大6落
手足會好嬲囉

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221116/bkn-20221116151013131-1116_00992_001.html

鬧翻了;完。

引用:
原帖由 T2. 於 2022-11-16 17:42 發表
英國首相府周三(16日)宣布,英國首相辛偉誠與中國國家主席習近平原定當日在印尼的會面,因行程問題取消。中國外交部回應稱,

嬰國被大6拒絕會面,丟 ...
佢好意思話“取消”先好笑,明玩9你死差仔啦,“取消”喎?由頭到尾冇騷過佢

要射了,導彈要射了,快啲走鬼

拒見,英國很無面,下次再排隊見面

今次印度佬好撚無面呀!

臨會談前搞小動作汙蔑中國 咁唔畀面中國領導人 取消會面...活該🤔

引用:
原帖由 2282008 於 2022-11-16 18:02 發表
臨會談前搞小動作汙蔑中國 咁唔畀面中國領導人 取消會面...活該🤔
因為雙方分歧甚大;唔見好過~

咩因行程問題,呢隻鬥鷄眼阿三首相連英國人都唔承認,仲有咩資格拜見習大大 !

手足又要走去英國嘅中國大使館到發洩不滿

英首相跪在門外,求見習大大

結果被無視

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2022-11-16 18:21 發表
手足又要走去英國嘅中國大使館到發洩不滿
你搧惑他人狙擊中國大使館, 已觸犯國安法!

引用:
原帖由 2282008 於 2022-11-16 18:02 發表
無錯, 連拜登見習總前都不敢亂講野, 你英國算老幾?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-11-16 18:25 發表

你搧惑他人狙擊中國大使館, 已觸犯國安法!
手足喺英國嘅中國大使館抗議中國唔見祖家首相冇問題,但唔好再做喺香港同一樣嘅燒殺搶掠掟汽油彈恐怖主義行為就得

同英犬講有乜用,同老美講就得啦,反正英答應都好,老美出句聲就變反對

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]