• 瀏覽: 7,887
  • 回覆: 55
衞生署今日(16 日)公布,本港新增 6656 宗確診個案,包括 517 宗輸入個案,至今本港累計確診個案達 200 萬宗 。另外今日再多 8 人離世,疫情至今共有 10557 人死亡。

琴日死13個 今日又死8個  政府想玩到幾時?
出年第2代疫苗出前,想所有人確診?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/本港確診破-200-萬宗-日增-6656-確診-再多-8-人離世-085233514.html

每日五六千一個月十幾萬,是否都要入方艙?

全民染疫

官方數字200萬, 黑數應該兩倍, 即係差不多8成香港人都中過 😏

200萬?上年專家唔係話估計已經有3/2港人已中蕉咩?😄

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-11-16 17:16 發表
每日五六千一個月十幾萬,是否都要入方艙?
咁樣日日有病人因為此病去世好好玩咩?

成日話流感,未到你親人出事,講乜都得啦

而家政府乜野防疫都唔做, 由得佢學新加坡防疫

但呢個地方係中國黎架 中國係行動態清0架, 政府對得住祖國咩?

引用:
原帖由 srsv 於 2022-11-16 17:16 發表
全民染疫
共存。

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-11-16 17:18 發表
官方數字200萬, 黑數應該兩倍, 即係差不多8成香港人都中過 😏
中完可以再中
條數唔係咁計

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-16 18:30 發表

咁樣日日有病人因為此病去世好好玩咩?

成日話流感,未到你親人出事,講乜都得啦

而家政府乜野防疫都唔做, 由得佢學新加坡防疫

但呢個地方係中國黎架 中國係行動態清0架, 政府對得住祖國咩?
見阿強阿超係七撚現場嘅表現就知咩事。保護好自己和家人,儲夠糧食就返大陸。

終於二百萬啦 , 係咪需要慶祝先 ? 應該整返個全民免費搭車日。

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-16 17:09 發表
衞生署今日(16 日)公布,本港新增 6656 宗確診個案,包括 517 宗輸入個案,至今本港累計確診個案達 200 萬宗 。另外今日再多 8 人離世,疫情至今共有 10557 人死亡。

琴日死13個 今日又死8個  政府想玩到幾時?
出年第2代疫苗出前,想所有人確診?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/本港確診破-200-萬宗-日增-6656-確診-再多-8-人離世-085233514.html
https://cn.nytimes.com/china/202 ... hina-deaths/zh-hant/
包括美國、英國和香港在內的許多地方,只要新冠病毒是一個因素,就不區分死者是死於新冠病毒,還是死前感染了新冠病毒。牛津大學流行病學教授陳錚鳴說,但中國大陸通常只把那些直接死於新冠病毒導致的肺炎的人計入新冠死亡人數。(長期以來,中國對其他疾病導致的死亡統計也是如此。)

這也許就是為什麼,即使病毒席捲了老年護理醫院,死亡患者似乎都沒有計入死亡病例。(護工說,他們不知道這些老人的確切死因。)一名上海商人說,他77歲的父親患有糖尿病,在新冠病毒檢測呈陽性的兩天後去世;他父親也沒有被計入新冠病毒死亡病例。

即係跳樓死又好、被人打死激死又好、吸毒死又好、行山死又好、所有其他病死都好.....,只要死後驗出新冠病毒程陽性,就當新冠病死。
香港仲唔快啲學大陸計算死亡方法,拿拿聲搬龍門改變新冠死亡定義,把每日死亡人數清0啦!到時大家咪唔使大叫死好多人囉!

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-11-16 18:33 發表

中完可以再中
條數唔係咁計
我講嘅黑數當然包括二、三次確診嘅人啦 😏

引用:
原帖由 kks668 於 2022-11-16 17:40 發表
200萬?上年專家唔係話估計已經有3/2港人已中蕉咩?😄
之前吹水,現在追返!🤪

引用:
原帖由 srsv 於 2022-11-16 17:16 發表
全民染疫
擔心也有在香港的非香港居民感染,但抵抗力強的不怕

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-11-16 17:18 發表
起碼三倍,我全家族超過10人中過,得一個人申報,因為要放病假

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]