• 瀏覽: 4,598
  • 回覆: 25
+3
港府自9月底放寬入境政策至「0+3」後,政商界一直爭取「0+0」,特首李家超今早(15日)出席行會前表示,每人對「0+0」理解不同,不

田北辰向《星島頭條》表示,倘香港實行「0+0」,可能增加內地疫情風波,屆時廣東省政府可收緊港人回內地的「健康驛站」名額至零,在權衡經濟、人員來往、內地觀感等因素下,理解港府暫時不推行「0+0」。田北辰指,內地維持至少7天隔離是死線(目前是「5+3」),認為若內地將檢疫日數縮短至7天以下,香港才有望實行「0+0」,他預計0+3會維持多至少半年。

田二五今次搣甩反骨二五仔頂帽, 做番個正常人講正常嘢, 弓起弓起.
香港電台正在準備急call肛肉歡, 一齊在[自由瘋]節目唱衰家超政府, 肛肉歡鳩吹全世界冇一個地方仲要疫苗通行證, 只有香港搞疫苗通行證限制香港人, 肛肉歡係立法會議員, 佢係不忠誠的廢物.  

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1886252/即時-港聞-田北辰-推0-0不符國策-政府研食群分黃碼-藍碼區-便利旅客港人

黃碼可堂食, 咁設立黃碼為乜?

香港應跟隨內地澳門推行5+3,要做到精準防疫

班未期人士的手下直係煩,完全無諗出振興經濟的事,日日等真呀爺送飯

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-15 21:59 發表
班未期人士的手下直係煩,完全無諗出振興經濟的事,日日等真呀爺送飯
皮蛋哥係未期人士代表?

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2022-11-15 22:01 發表

皮蛋哥係未期人士代表?
無份下任果D的其中一D 你唔知幾時換季咩!

香港要照顧對外對內觀感
外國觀感香港防疫過嚴
咪對開放入境免隔離
國內觀感香港防疫太寬鬆
咪國內來港隔離三日囉
反正隔離其間國內來港
個人隔離咗自己唔會感染到病毒
Perfect match 咗 完全解決咗問題😉

搞咁多野, 相當混亂 !  

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-11-15 20:43 發表
更系不是外面所有可以比王馬堂食

是指定地方有條件才可堂食
政府易追查軌跡

香港幾時先停工停學停市禁足同全民檢測?

直接外國人0+0攞🤷🏻‍♂️ 香港人咪繼續0+3咪搞撚店,又黃又藍 搞呢搞路on99 香港靠你地班膠官都係等食屎

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-11-16 01:38 發表
直接外國人0+0攞🤷🏻‍♂️ 香港人咪繼續0+3咪搞撚店,又黃又藍 搞呢搞路on99 香港靠你地班膠官都係等食屎
忠誠廢物治港係咁ga la

係的高官心目中, 仲有防疫咩? 有高官在場包庇默許, 室內成班唔帶罩又得, 球場成班唔帶罩亦得, 不過, 如果幾個普通市民行街唔帶罩, 即罰$5000, 仲有, 安心出行, 只係防疫道具, 就算感染確疹, 入到竹篙灣, 冇人會去檢查, 亦都冇人會問你去過邊同接觸過的乜嘢人, 政府就要普通市民堅做 ,  但係而家政府就係到流點, 不過, 普通市民一定要堅做 , 因為我地唔係洋人,冇高官默許同包庇, 一定要帶好個罩, 其次, 安心出行一定要用, 唔係嘅話, 又會有機會比人罰錢。

政府d野愈睇愈唔明

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-11-15 21:43 發表
黃碼區只可以黃碼入啊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]