• 瀏覽: 107,761
  • 回覆: 758
  • 追帖: 1
+32
泡仔上utube dl....佢識中文咩,點知係國歌, 痴9

香港應禁所有韓國貨,食品,電影,電視劇,旅遊,商業,運動等。

引用:
原帖由 tester886 於 2022-11-15 19:53 發表

用 ViX Mixxix 演唱會做比喻

如果 ViX 出黎話成件事係因為一個見習生出錯, 有人受傷係不幸, 沒有不可告人既背後原因

你信嗎?  重點, 你接受嗎?

1. 中國香港 在韓國人眼中真的如此不受尊重?
2. 何解如此重要賽事, 會有個 實習生去 download 他國人既國歌??
-> 如果 是 尾國, 會發生同樣事件嗎?  不會, 因為兩個字 "尊重"

...
唔駛解讀佢地既借口

這就是韓國做事的“專業”

今次事件一定要小心處理!!!查一定要查!!!但不要搞出外交風波!!!如果是無心之失「得饒人處且饒人」比較好!!!可以將今次事件化為機會!!!展現中國人及大國風範!!!

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-15 19:55 發表

這就是南朝鮮 見怪不怪
南寒比不寒更黑暗

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2022-11-15 19:52 發表

根本就係香港攬總玩野又唔認,好似羽毛球嗰條“黃”家朗咁,敢做唔敢認,搞小動作又當抗爭左
根本呢個CEO 都好有問題
完全見唔到佢有心解決問題
希望國安捉佢查下

引用:
原帖由 tester886 於 2022-11-15 19:53 發表

用 ViX Mixxix 演唱會做比喻

如果 ViX 出黎話成件事係因為一個見習生出錯, 有人受傷係不幸, 沒有不可告人既背後原因

你信嗎?  重點, 你接受嗎?

1. 中國香港 在韓國人眼中真的如此不受尊重?
2. 何解如此重要賽事, 會有個 實習生去 download 他國人既國歌??
-> 如果 是 尾國, 會發生同樣事件嗎?  不會, 因為兩個字 "尊重"

...
韓狗不嬲都覺得自己大支野,睇唔起好多地方嘅人。

引用:
原帖由 T2. 於 2022-11-15 18:57 發表
11月13日在韓國舉行的亞洲七人欖球系列賽第二站香港對韓國決賽中,主辦機構誤把香港修例風波期間示威者常用歌曲《願榮光歸香港》當成中國國歌播放

應該唔係‘誤‘ 又係‘刻意’ 落下你中國面!小學雞行為!

到最後到底有冇呢個人都成疑

無人信

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2022-11-15 19:55 發表

一得罪佢哋, 輕則搵律師告到你傾家盪產, 重則施橫手令你冇命。
好恐怖既國家
財伐玩死女藝員震撼全球

個ceo話係個初級生?
有冇腦嘅?
有冇人信?

萬一供出來,係欖球隊帶去,咁以後唔使指示政府會資助!

其實又係古古惑惑
黃屍狗 真係你估唔到咁仆街嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]