• 瀏覽: 107,780
  • 回覆: 758
  • 追帖: 1
+32
11月13日在韓國舉行的亞洲七人欖球系列賽第二站香港對韓國決賽中,主辦機構誤把香港修例風波期間示威者常用歌曲《願榮光歸香港》當成中國國歌播放

求其搵個路人甲認左就叫交代?
一於罷播KPOP
3星手機有後門禁止中國大6銷售

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/836755/播錯國歌-亞洲欖總ceo稱涉事職員為實習生-沒有不可告人動機

引用:
原帖由 T2. 於 2022-11-15 18:57 發表
11月13日在韓國舉行的亞洲七人欖球系列賽第二站香港對韓國決賽中,主辦機構誤把香港修例風波期間示威者常用歌曲《願榮光歸香港》當成中國國歌播放

證明呢啲民主國家都係事事旦旦,找個替死鬼去卸責。

呢D野唔係應該有人再confirm下先咩?
見唔見習生無關係BOR

哈哈擺明係替死鬼,安家費計好未呀

原來泡菜國的制度, 成個控制室只得一條實習生在內工作.

邊個請佢? 由請佢個個起成條tree 引咎辭職啦

控制室的電腦設備, 可以由實習生單獨操作???

實習生主理國際賽事播國歌咁重要嘅環節??吓?棒子國吓?吓?

以為推個「實習生」出嚟受靶就當無嘢,咪咁天真好無?若果實習生剎人洗唔洗坐監

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-11-15 19:11 發表

南韓係財伐國家,好黑暗

人踩人果單嘢,個自殺警長都冇不可告人的動機呢!

引用:
原帖由 wilsonts 於 2022-11-15 19:15 發表
呢D野唔係應該有人再confirm下先咩?
見唔見習生無關係BOR
重複跌爛國寶借口

實習生可以話事?咪玩啦,當港人傻㗎。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-11-15 19:11 發表

基本上全世界都係咁,只係香港班井底YC成日以為外國乜都係超有效率、乜嘢事都係陽光底下發生。

殺完人都可以沒有不可告人動機

如果最後查明係香港交國歌版本時, 有黃屍曱甴玩嘢特登交[榮光], 咁香港攬總就大撚鑊鳥.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]