• 瀏覽: 5,132
  • 回覆: 29
+3
23歲浸大視覺藝術系男學生在2019年聖誕節,於旺角朗豪坊外被搜出多種示威用品。早前經審訊後裁定罪成,被告今於西九龍裁判法院被判處1...

CLS  又放生黑暴

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2385868/即時-港聞-修例風波-浸大男生藏噴漆判100小時社服令-官-給他一次更生機會

慣喇, 垃圾法官放生黃畜, 都唔係第一次.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-11-14 14:00 發表
慣喇, 垃圾法官放生黃畜, 都唔係第一次.
律政署要做野喇

噴漆就算啦

引用:
故接納他在案件中只是管有單一的噴漆,沒有任何攻擊性
班曱甴私了市民前噴到市民成臉黑晒失去視力,然後任意凌辱毆打市民啊

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-11-14 14:01 發表

律政署要做野喇
先睇下律政署告咩罪先.. 用意圖損害財產告 然後只有噴漆 律政署應該遇左輕判啦..

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-11-14 14:01 發表

律政署要做野喇
睇唔到律政司有乜嘢做過, 所謂嘅刑責, 痾尿都冇力, 毫無阻嚇性.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-14 14:02 發表

班曱甴私了市民前噴到市民成臉黑晒失去視力,然後任意凌辱毆打市民啊
因為律政署用意圖損害財產告 法庭唔會考慮呢D

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-11-14 13:56 發表
23歲浸大視覺藝術系男學生在2019年聖誕節,於旺角朗豪坊外被搜出多種示威用品。早前經審訊後裁定罪成,被告今於西九龍裁判法院被判處1...

...
你睇港鐵被人任意破壞~~ 冇法律可以懲治他們~~
居然要經法官再出禁制令叫人唔俾破壞~~
你就知係 法(官)治(港)~

曱甴抵 L 死

留個案底,連移民都冇希望了

告刑事毀壞啦,劣症屍+黃狗棺=放牲

案底已經達成。

法律已死。

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右