• 瀏覽: 29,687
  • 回覆: 115
+7
智能手機現時已成為不少人的生活必需品。不過,台灣一名男童日前在乘搭捷運時,因為拿着舊款摺疊式電話,而被路人詢問「你的爸爸媽媽怎麼會拿這這種爛手機給你用?」男童的一句回應在事後獲得網民大讚。

呢單嘢, 本來好普通的新聞, 但睇到我想屌個記者,

用耐這些垃圾方式拖... 我摷了一輪先找到

小朋友答回"阿姨好, 我覺得手機夠用就好"

但記者佬同我打迷縱拳, 嘥時間, 正福佳

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1885697/即時-中國-遭路人問-爸媽怎麼拿爛手機給你用-男童一句回應獲大讚

呢D手機都可以dn鹹片黎睇, 呢位阿姨真係見識少

東福建省沒有安心出行行和二維碼嗎?

小朋友答關你X事嘅話我仲讚。

問完問題,應該馬上送部平果14給小朋友,就like爆!

"阿姨好, 我覺得女人跟手機一樣,夠用就好"

點解香討咁多呆灣垃圾新聞
1450 入侵?

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2022-11-14 08:36 發表
點解香討咁多呆灣垃圾新聞
1450 入侵?
可能係呆灣手joke呱!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-11-14 08:00 發表
智能手機現時已成為不少人的生活必需品。不過,台灣一名男童日前在乘搭捷運時,因為拿着舊款摺疊式電話,而被路人詢問「你的爸爸媽媽怎麼會拿這這種爛手機給你用?」男童的一句回應在事後獲得網民大讚。

...
答得好,有智慧,我部3G手機都用左8年,壞左才換。

我個仔要我買部打機電話俾佢(而家用緊小米12,但流水電真係.....)我話:你今年考到全級55以上,咪買囉。(我自己仲用緊P30pro ja)

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-14 08:32 發表
"阿姨好, 我覺得女人跟手機一樣,夠用就好"
師兄有才

阿姨你好....L老, 咁你老公有無嫌棄你

反映出 個人價值觀 的問題!
我絕對有理由懷疑個阿姨想搶細路手機,但是因為見到d舊機,先至串下條細路啫,若果個細路揸住部艾窿,一早就會被搶劫了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-11-14 08:00 發表

...
未睇內文,男童果一句係咪

C你媽B關你L事

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-11-14 09:05 發表
我個仔要我買部打機電話俾佢(而家用緊小米12,但流水電真係.....)我話:你今年考到全級55以上,咪買囉。(我自己仲用緊P30pro ja)
我公司客服都是小米12, 電可用足一日半

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]