• 瀏覽: 24,400
  • 回覆: 114
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-14 23:37 發表

你點知幫襯既係咩屍?
睇個死人口罩有5個英文字就知啦。

引用:
原帖由 野狐狸 於 2022-11-15 01:39 發表

不過好似無人出事。
係開後門捭搭客行落路軌走人,有人話有另一架地鐵在隔離駛過,聽落牙煙啲
下次再出軌都會冇人死?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-15 20:42 發表

下次再出軌都會冇人死?
鬼知咩

引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-14 20:32 發表

列車出軌係小事?
有啲野避唔到就避唔到, 現實黎

引用:
原帖由 alexfht 於 2022-11-16 06:19 發表

有啲野避唔到就避唔到, 現實黎
港鐵路軌屬封閉範圍,100%由港鐵控制,仲有咩係避唔到?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-16 09:28 發表

港鐵路軌屬封閉範圍,100%由港鐵控制,仲有咩係避唔到?
如果係出事列車嘅前一列列車跌左啲小硬物導致出事列車轉向架移位呢? 每一列列車行使時, 車輪會與路軌摩擦, 亦無可避免會產生震動, 有小硬物跌下是無論如何都非人力所能避免, 這是物理性結果

如果在10:00pm-12:00pm搶修好,會否提供幾個班次及延遲尾班車時間?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-14 08:33 發表
好感激港鐵今日唔出軌令香港人可以返工。
令人沒法放多額外一日假

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-14 09:13 發表
咁快就攪返掂,抵讚 
但有事故此終令很多人不滿

引用:
原帖由 lung_block 於 2022-11-14 12:19 發表

出事列車老舊和近兩年多個車站被黑暴破壞..
令港鐵設備出事風險大增...
出事列車是3代M-train,1994年投入服務,不算老舊

引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-14 20:52 發表

下次星期二朝早8點出一次軌,再下次就星期五下午6點又出一次軌,好唔好?
如果晚上出軌,會否提早尾班車?

引用:
原帖由 alexfht 於 2022-11-16 18:47 發表

如果係出事列車嘅前一列列車跌左啲小硬物導致出事列車轉向架移位呢? 每一列列車行使時, 車輪會與路軌摩擦, 亦無可避免會產生震動, 有小硬物跌下是無論如何都非人力所能避免, 這是物理性結果
前一列列車跌野出嚟整到後面出軌?前一列列車唔係港鐵維修管理架?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-11-17 00:46 發表

前一列列車跌野出嚟整到後面出軌?前一列列車唔係港鐵維修管理架?
維修管理可以百分百保證無事? 你係唔係唔明我成段野講緊咩姐

引用:
原帖由 tkkay623MK2 於 2022-11-14 11:41 發表

因為自稱有二百幻手joke 果班人係吹出來水份超多不說,佢地四處去搞事時都係坐地鐵去㗎
我個朋友,黃到賴屎,真係由2019年之後無坐過地鐵,所以佢出親街都預2-3小時坐車,班傻柒自己浪費時間咪由佢地

成班fans炒車啦!又話車本身問題,cls。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]