• 瀏覽: 3,337
  • 回覆: 11
美籍華裔水文科學家陳霞芬在多年前受到美國政府不公正調查,並在毫無根據下被起訴間諜罪,2019年她對美國政府提出民事訴訟。上周四她與美國政府就其被錯誤起訴和被解僱的兩宗訴訟達成和解協議,合共獲賠償180萬美元.

美國佬咁喜歡用牠們的法律及什麼法案來針對華裔人士, 係時候用相同的法律來向美國佬提出訴訟, 要牠們賠錢也是過癮啊...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202211/13/AP63703c12e4b09044e5124317.html

之後照常歧視性調查

180萬美金咁少???
鬼佬就億億聲

收完好走啦......留係美國有錢都冇命享
攪得一次實有下次

某D地方入左集中營,仲有機會比你告正苦

美國大把水魚

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-14 10:50 發表
 美國大把水魚
皮蛋哥無事真係好難得,不過驚你著火

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2022-11-14 10:57 發表

皮蛋哥無事真係好難得,不過驚你著火
我點會有事,我屬贏方團火,你估像你們走錯線丫!儍儍地死板一槐。

我就唔信老尾咁好死一定有古怪, 故事可能係一開始威迫華裔科學家靠邊, 不肯就用莫需有名義捉拿, 到最後屈服就犯就賠錢兼洗脫罪名, 要提防這些可能投靠外國的科學家. 

賠完錢仲唔歸國; 遲早再搞妳幾鑊...老美反華已反上腦了!

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-14 11:03 發表

我點會有事,我屬贏方團火,你估像你們走錯線丫!儍儍地死板一槐。
其實邊方先叫贏皮蛋哥有無計錯數架

大逃亡

引用:
原帖由 大添二 於 2022-11-14 10:47 發表
某D地方入左集中營,仲有機會比你告正苦
邊D地方,講來聽吓,唔好好似美國咁,樣樣得把口,靠把口講就係證據,不過黃人就係鍾意用把口做證據。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]