• 瀏覽: 6,343
  • 回覆: 36
內地過去一日新增14761宗新冠本土個案,包括1675宗確診和13086宗無症狀感染,無新增死亡個案。 廣東疫情持續,新增4268宗本土感染個案,大部分來自廣州。河南本土個案亦持續上升,新增2485宗感染,重慶1674宗,內蒙古1519宗。 內地累計超過27萬宗確診,5226名患者死亡,超過25萬4...

越來越多,會唔會影響內地工廠同經濟

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1675353-20221113.htm

其他國家一日幾萬去到幾十萬確診, 一啲問題都冇🤨

證明咗病毒唔 可怕呀,防疫手段最可怕😇👻🙊🙉

大陸清零政策就萬五宗、香港半躺平就五千宗,會唔會激死習總!

廣州就快多過香港

比習種害死嘅人多過確診

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-11-13 11:33 發表
大陸清零政策就萬五宗、香港半躺平就五千宗,會唔會激死習總!
大陸人口香港二百倍,確診少過台灣省

動態清零,愈清愈多,過幾天後破兩萬宗不是夢,是時候要檢討了!何不放下尊嚴,向美國輝瑞和默莎東兩大藥廠購買新冠口服藥呢?不是人民生命第一嗎?

防疫 利益集團主力搞防疫檢測 搵到盤滿缽滿 🙉🙊
佢哋梗係想三年又三年

引用:
原帖由 montejo 於 2022-11-13 11:46 發表

廣州都4千宗了

內地咁多煙剷,空氣傳播好嚴重

絕大部分無症狀, 就算有都係好輕微🤓

但係又玩到咁大 到底係為咗利益定係為咗面子😮💨😮💨😮💨

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-11-13 11:46 發表
動態清零,愈清愈多,過幾天後破兩萬宗不是夢,是時候要檢討了!何不放下尊嚴,向美國輝瑞和默莎東兩大藥廠購買新冠口服藥呢?不是人民生命第一嗎?
所以都係要科學防疫抗疫, 用疫苗同藥物預防 重症 減低風險。

盡快調節隔離政策, 回復正常生活。

之後佢哋發覺今年死亡數字點解比患上傷風瓜的小 跟住嬲爆!

引用:
原帖由 montejo 於 2022-11-13 11:46 發表

你未計人口密度。即係每平方公里住咗幾多人,密度高傳染機會自然大。呢啲係最基本嘅傳播因素常識。

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]