• 瀏覽: 4,820
  • 回覆: 29
內地疫情持續升溫,新增本地個案單日破萬宗,不過國家衞健委突然公布放寬入境檢疫安排,由原本「7天集中隔離+3天居家健康監測」調整為「5+3」,並

譚耀宗作為兩地通關代言人,他的話多大程度可信呢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/835371/通關內地5-3-譚耀宗-香港難有更寬鬆安排-不同對待恐出問題

又是佢嘅內地朋友話。    

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-11-12 01:49 發表
又是佢嘅內地朋友話。    
Who is his friend?
Becareful , scam

引用:
原帖由 上子 於 2022-11-12 00:12 發表
內地疫情持續升溫,新增本地個案單日破萬宗,不過國家衞健委突然公布放寬入境檢疫安排,由原本「7天集中隔離+3天居家健康監測」調整為「5+3」,並

仲揾佢訪問做乜?都無準過
而且中國不同以往,現在大事都是習主席話了算,和以前要得不同派系同意不同。
所以少左討論,自然啲風就更少流出。

呢條友次次都唔準嘅理佢托咩,人地外邊消息仲準過佢

我個人認為係祖國可以對澳門人寬鬆
但建議真係唔應該對香港人寬鬆

試諗下,當內地人民好努力咁配合防疫時
香港人仲四圍吃喝玩樂

內地人口多香港咁多,但之前數字卻遠比香港低

香港人其實應該要反思下自己值唔值獲得放寬
如果香港人去到澳門內地累左同胞,良心過唔過意得去呢

相信佢 一成咁多

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-11-12 10:09 發表
我個人認為係祖國可以對澳門人寬鬆
但建議真係唔應該對香港人寬鬆

試諗下,當內地人民好努力咁配合防疫時
香港人仲四圍吃喝玩樂

內地人口多香港咁多,但之前數字卻遠比香港低

香港人其實應該要反思下自己值唔值獲得放寬
如果香港人去到澳門內地累左同胞,良心過唔過意得去呢
難道你覺得真係人民至上 生命至上?

又收到乜嘢風呀?譚老先生唔好再畀香港人假希望,出少句聲當幫忙啦。

引用:
原帖由 上子 於 2022-11-12 00:12 發表

我知佢俾「朋友」跣到骨折~

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-11-12 09:54 發表

仲揾佢訪問做乜?都無準過
而且中國不同以往,現在大事都是習主席話了算,和以前要得不同派系同意不同。
所以少左討論,自然啲風就更少流出。
香港傳媒啲質素, 由此可見一斑!

內地朋友又老點

等睇小粉紅品平衡健委為何在疫情險峻時間反而放寬入境限制,有違嚴格執行外防輸入政笨

其實香港防疫都咁上下
我去官涌街疫苗接種中心 坐個電梯 發現佢一個疫苗資訊的二維碼 要用12種語言黎註釋
香港係太密集同埋太多元化
香港有呢個成績我覺得已經唔簡單
唔好單方面吹國內防疫點好點好
針唔到肉你永遠都唔知
反正有玩開抖音的朋友都應該留意到
已經開始洗緊新冠係咩自限性
洗緊地 

主題標籤 #譚耀宗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]