• 瀏覽: 42,639
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
+2
癱咗慘過死!成世人就吾郁得,仲要係舞者

呢5個人會唔會轉做污點證人,指證花蛆呢?

可能有人話「你哋做咗咁多年,唔駛我教你點做啦,你夠膽令到演唱會延期,以後唔駛指意同李家做生意!」

引用:
原帖由 laws168168 於 2022-11-11 17:24 發表
捉晒下面的皮包公司小貓小狗,
背後最大利益老闆丁事都無。。。一樣是放生主事主腦
你想法有🈚再簡單d,知唔知咩係持牌人?咩係老闆啊?  如果大公司老闆,下邊有好多事業,需要好多人做野,下下老細都需要上身,你做埋佢啦。下邊d人點做事,邊個做出事邊個大粒自己負責返啦,件件事都要老細跟又要上身埋好唔得閒?  

引用:
原帖由 hako 於 2022-11-11 17:28 發表
明知已瀨嘢嗰幾個人唔著草嘅?
走就冇安家費㗎啦!

點解要報輕?!

引用:
原帖由 西門官人07 於 2022-11-11 17:32 發表
點解要虛報先?喺咪有人嫌工程費太貴,作出明示或暗示?
我都想咁問。
亦想問:虛報之後,工程費減咗幾多?工程費佔演唱會成本幾多?

引用:
原帖由 resort2 於 2022-11-11 17:15 發表
八組喇叭實際重量為12240磅,但申報1600磅,實際重量是申報重量超逾7倍。
可想而知diutv及其同夥幾撚仆街,為左錢當人命賤過泥

引用:
原帖由 怒風 於 2022-11-11 17:41 發表
厲害,為左錢,可以去到咁盡,最大老闆真係會需要負責任?
會,負責緊每日120公立醫院費用

引用:
原帖由 tommylch886 於 2022-11-11 18:00 發表

之後調查應該要更深入。

就係點解要虛報重量先?🤔

藝能又唔係演唱會老闆,佢地虛報重量根本無任何好處。🤔🤔🤔

除非,某啲外部勢力威脅下,一定唔可以說明實際重量。🙈
篤灰時間開始

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2022-11-11 18:02 發表

「正苦」官員,淨係睇數字就批准,就係問題所在嘅地方呢?輕咗七分之一嘅重量,都完全懵盛盛、一啲懷疑和危機意識,去check吓都沒有?

而且,很多產品、型號,網上都有規格資料可查,包括產品重量呢?

申請者懷疑虛報,喺應該要負最大責任,包括刑事責任等等;但係,批准入場嘅場地負責人,應該要負上盡職責任,其中嘅懷疑有人失職責任啩?
你要查公墓完失職,起碼一半都係

引用:
原帖由 KidKen 於 2022-11-11 18:01 發表
Viutv 甩到身?
李氏集團最叻既技倆,乜都判上判,然後咩到話唔關自己事。

引用:
原帖由 KidKen 於 2022-11-11 18:01 發表
Viutv 甩到身?
肯定

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2022-11-11 17:23 發表

咪就係!虛報嗰個當然係唔啱啦;但係,超出七倍嘅重量,「正苦」官員點解冇仼何直覺,去懷疑有人報細數之嫌呢?
未出事前 冇人估到鏡妖同妖視會為左錢做埋啲咁既事
不過一諗到妖視背後既老闆梨氏就明白哂

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-11-11 16:21 發表
今年7月28日MIRROR紅館演唱會第四場發生墮屏意外,壓傷兩名舞蹈員,其中李啟言(阿MO)頸椎重創。事後西九龍總區重案組接手跟進;政府成立跨部門工

...
朝早有事都繼續去馬係咪應該肥花監制負責

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]