• 瀏覽: 3,892
  • 回覆: 19
+2
據外媒報道,蘋果公司已經限制在中國境內iPhone手機上的AirDrop無線文件共享功能,有抗議人士早前使用該功能向其他iPhone用戶傳播圖像。AirDrop允

又話民主自由既 ? 連私人擁有既智能手機都唔可以自由地使用,民主自由如何談起 ?

i瘋變成間諜產品,監控大國毛惡不作

唔怪得早前褲是康被大6攪啦,完來係間諜大本營

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/834856/蘋果限制中國境內iphone手機airdrop功能-未解釋原因

怕找到後門 

想要既功能冇, 就唔買架啦

聽聞話有色人仕曾在集會期間, 對陌生人用iphone airdrop功能散發文宣.

最好多啲限制,令使用者厭棄

引用:
原帖由 T2. 於 2022-11-11 08:56 發表
據外媒報道,蘋果公司已經限制在中國境內iPhone手機上的AirDrop無線文件共享功能,有抗議人士早前使用該功能向其他iPhone用戶傳播圖像。AirDrop允

...
看來要認真考慮應否禁止中國境內使用及持有任何蘋果設備

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-11 09:04 發表
聽聞話有色人仕曾在集會期間, 對陌生人用iphone airdrop功能散發文宣.
i瘋成為散播文宣工具,立即踢出華人市場

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-11-11 09:17 發表

看來要認真考慮應否禁止中國境內使用及持有任何蘋果設備
大6已經展開踢走平果系行動,褲是康員工作反只係開始

最好禁埋上網打電話功能

引用:
原帖由 keung135 於 2022-11-11 11:02 發表
最好禁埋上網打電話功能
只能接收大6國家機密,不能控制的i瘋間諜裝置

得爛果有呢個工能?
轉機,就係咁簡單

另有報道稱,有推測指這是中國監管部門要求的,目的是防止陌生人透過AirDrop傳播不良訊息。

這個都有機會,APPLE唔敢得罪中國,作為IPHONE最大市場之一的中國,要求甚麼都可以

引用:
原帖由 社長 於 2022-11-11 11:03 發表
得爛果有呢個工能?
轉機,就係咁簡單
用爛果只屬極極極小數,要服從絕大多數要求的國安環境生活穩定,踢走平果勢在必行

引用:
原帖由 T2. 於 2022-11-11 10:59 發表

i瘋成為散播文宣工具,立即踢出華人市場
蘋果好聽話, 中央一話要改佢地就改, 現在大幅降低禁陌生人AIRDROP傳送己經合符中央本意, 而且他們愛用IPHONE, 唔係話禁就禁.

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-11 09:00 發表
怕找到後門 
不用後門吧,i瘋本身已經係全天候間諜裝置,就算冇電,入水,曝晒,,支離破碎,都可以將國家機密傳送返屍ia

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]