• 瀏覽: 4,528
  • 回覆: 18
+2
內地新冠肺炎疫情轉趨嚴重之際,中共中央政治局常務委員會周四(10日)召開會議,聽取新冠肺炎疫情防控工作匯報,以及研究部署

人民至上,生命至上,堅持動態清零,直至病毒消失,齊心百年抗疫😎🥰

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 1110_00952_001.html

事實上香港作為中華人民共和國與病毒共存嘅試驗區,沒有得到好結果,經濟倒退4.5%

如果要考慮到香港同大陸嘅經濟結構嘅分別,前者係服務業為主後者係製造業為主,與病毒共存為大陸帶來嘅經濟後果將會系毀滅性打擊。

越南仔嗌晒救命要奶共

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-10 20:36 發表
事實上香港作為中華人民共和國與病毒共存嘅試驗區,沒有得到好結果,經濟倒退4.5%

如果要考慮到香港同大陸嘅經濟結構嘅分別,前者係服務業為主後者係製造業為主,與病毒共存為大陸帶來嘅經濟後果將會系毀滅性打擊。

越南仔嗌晒救命要奶共
算吧啦,大陸人係咁盲塞

引用:
原帖由 on285 於 2022-11-10 20:37 發表

算吧啦,大陸人係咁盲塞
係其他地方人犯賤嗻
人哋就係唔要死唔要病。

清楚不過啦,全地球冇乜人再驚呢隻冇料到病毒🦠
只有權力核心最驚🤣😂😆 又唔打針,身體又差 !迫大家一齊動態清零😵😵💫🈲

中國人口多
好多地方醫療水準無香港咁好
中央要求動態清零是有需要
支持中央決定

點解西方社會咁優待新冠病毒?西方社會對新冠病毒不防不控,其實係投降認輸, 以人肉抵抗病毒, 中咗招還自欺欺人說增強混合免疫。

引用:
原帖由 chess8 於 2022-11-10 21:20 發表
點解西方社會咁優待新冠病毒?西方社會對新冠病毒不防不控,其實係投降認輸, 以人肉抵抗病毒, 中咗招還自欺欺人說增強混合免疫。
港燦話溝針抗體更勁

引用:
原帖由 on285 於 2022-11-10 20:37 發表

算吧啦,大陸人係咁盲塞
病毒先唔理你文唔文塞,現在躺平死亡率較低的地方,都係以大量死亡為基礎的
以香港為例死左萬幾人,如果放到內地規模就要死200萬人
問題係好地地為乜令200萬人死亡呢?

你地一定講躺平救經濟
但事實係全世界經濟在咪國的瘋狂搗亂之下都好困難
而中國內地經濟比躺平的美西更穩健
躺平好易,但最少要有合乎事實既理據先

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-10 21:28 發表

病毒先唔理你文唔文塞,現在躺平死亡率較低的地方,都係以大量死亡為基礎的

你地一定講躺平救經濟
我諗封城所引致嘅次身災害
已經死唔少人
不過冇人敢報

引用:
原帖由 追憶 於 2022-11-10 20:32 發表
內地新冠肺炎疫情轉趨嚴重之際,中共中央政治局常務委員會周四(10日)召開會議,聽取新冠肺炎疫情防控工作匯報,以及研究部署

人民至上,生命至上,堅持 ...
無錯,中國式清零將會抗疫最佳示範
只要不斷堅持,就會取得最終勝利

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-11-10 21:40 發表

我諗封城所引致嘅次身災害
已經死唔少人
不過冇人敢報
你唔明
國內資訊唔似香港咁流通
好多人可能真係好驚
呢度都仲係宣傳美國死過百萬人
好多腦霧 又扯唔到旗啦

我暫時自己識既就未聽過
話自己中完覺得自己蠢咗
有既可以通知一聲

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-10 21:28 發表

你地一定講躺平救經濟
你認為香港死既1萬人冇新冠就會好長命?佢地根本係死亡邊緣,唔係新冠都死係自身病或老死或其他感染!要睇新冠影響,可以睇全年死亡人數對比前幾年!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-11-10 22:31 發表

你認為香港死既1萬人冇新冠就會好長命?佢地根本係死亡邊緣,唔係新冠都死係自身病或老死或其他感染!要睇新冠影響,可以睇全年死亡人數對比前幾年!
完全中晒!
嗰啲低智商防疫L亂咁將啲數字狗噏😂用啲假嘅充滿水份嘅數字呃人

引用:
原帖由 SubdateLB 於 2022-11-10 22:38 發表

完全中晒!
嗰啲低智商防疫L亂咁將啲數字狗噏😂用啲假嘅充滿水份嘅數字呃人
政府有公佈統計年齡死亡率
基本上60歲之後死亡率會比較高
打針方面都係年紀比較大先明顯睇到分別

附件

_20221111_021551.JPG(146.64 KB)

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]