• 瀏覽: 4,260
  • 回覆: 8

(記者王烱華/台北報導)兩岸關係敵對緊繃,X防部長邱國正曾在立法院證實,中共在2025年將具備「全面犯台」能力;XX安全迫在眉睫,為使我F-16戰機能延長滯空時間、在共軍飛彈射程外維持空中戰力,X安人士透露,正考慮以租代購方式,由美國民間空中加油機公司提供我空軍空中加油訓練及延長滯空權戰術戰法,提升我戰機在戰場的存活率及武器效能,讓共軍審慎思考發起戰爭的成敗、勝算。

https://rwnews.tw/article.php?news=5491

除了讓菜菜子逃得更遠,想不到有什麼用處

有鬼用咩

逃到關島真的需要

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-10 16:20 發表

(記者王烱華/台北報導)兩岸關係敵對緊繃,X防部長邱國正曾在立法院證實,中共在2025年將具備「全面犯台」能力;XX安全迫在眉睫,為使我F-16戰機能延長滯空時間、在共軍飛彈射程外維持空中戰力,X安人士透露,正考慮以租代購方式,由美國民間空中加油機公司提供我空軍空中加油訓練及延長滯空權戰術戰法,提升我戰機在戰場的存活率及武器效能,讓共軍審慎思考發起戰爭的成敗 ...
台灣立法院D議員真蠢.
加油機系用來增加攻擊距離. 大陸打台灣時, 加油機響邊度同F16加油?
晤通俾人追時, 可以插條喉加油?

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-10 16:20 發表

(記者王烱華/台北報導)兩岸關係敵對緊繃,X防部長邱國正曾在立法院證實,中共在2025年將具備「全面犯台」能力;XX安全迫在眉睫,為使我F-16戰機能延長滯空時間、在共軍飛彈射程外維持空中戰力,X安人士透露,正考慮以租代購方式,由美國民間空中加油機公司提供我空軍空中加油訓練及延長滯空權戰術戰法,提升我戰機在戰場的存活率及武器效能,讓共軍審慎思考發起戰爭的成敗 ...
台灣專家話:加油機只有在反攻大陸才有用,台灣海峽得百幾二百公里闊,台灣咩戰機飛唔到呀,除非要深入大陸內地,仲有係邊度加油?只能飛到太平洋上空加油才少啲危險,但飛到太平洋不如降落台灣加油。

軍事天才😂

又有借口可以向尾輸送利益,大家又可以上下其手了😉

空中加油機體積大,放唔入山洞,開戰即死

有邊個咁ON9肯"租"俾你

引用:
原帖由 happyhappyguy 於 2022-11-11 16:09 發表
空中加油機體積大,放唔入山洞,開戰即死

有邊個咁ON9肯"租"俾你
講咗當租咗最緊要俾錢先。

呀邊個邊個,聽田揾順豐寄張地圖比個傻西

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]