• 瀏覽: 16,602
  • 回覆: 20
本港新增5068宗新冠病毒確診,輸入佔498宗,其餘4570宗是本地感染。多13宗死亡個案,第五波疫情至今累計10279名患者離世。 醫管局回覆傳媒查詢時表示,新增13名離世患者分別是8男5女,包括一名31個月大的男童,他在伊利沙伯醫院留院,並沒有接種疫苗。其餘的離世個案,另有一人沒有接種疫苗,8人...

個小朋友終於畢業,各位父母,小朋友打唔打針,自己決定啦!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1674875-20221109.htm

多得父母唔帶佢打針just is flu

無針人士仲死撐
無打針一定好
好易去王全路

個老豆老母個腦好有問題,
香港係2022年8月4日已經可以卑6個月大BB打科興,
個時開始每日都有幾千人中,
都仲唔同BB打針而家害左佢,
可憐無辜既BB,

引用:
原帖由 isvh5 於 2022-11-11 08:21 發表
個老豆老母個腦好有問題,
香港係2022年8月4日已經可以卑6個月大BB打科興,
個時開始每日都有幾千人中,
都仲唔同BB打針而家害左佢,
可憐無辜既BB,
唔夠六個月大個點算?
政府一啲責任都冇?
一日到黑就住班短視商人。

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-11-9 23:36 發表
無針人士仲死撐
無打針一定好
好易去王全路
未出世嘅可唔可以經陰道注射疫苗?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-11 08:27 發表

未出世嘅可唔可以經陰道注射疫苗?
唔睇政府公告
https://www.info.gov.hk/gia/general/202202/27/P2022022700622.htm
你都可以睇下既政府宣傳片啦
".................研究發現,接種新冠疫苗可降低孕婦住院和死亡風險。此外,亦有研究顯示懷孕婦女接種新冠疫苗後產生的抗體,可透過臍帶傳送給胎兒,婦女餵哺母乳時亦可為嬰兒提供保護。........."

BB 6個月大時開始食固體, BB個人仔大左, 又食開始食固體, 相對母乳會少左, 呢個時候開始媽媽既抗體就唔夠比BB用, 要靠BB自己來, 6個月後BB唔靠打針來產生抗體點攪.

根本停止唔到

引用:
原帖由 isvh5 於 2022-11-11 08:32 發表

唔睇政府公告
https://www.info.gov.hk/gia/general/202202/27/P2022022700622.htm
你都可以睇下既政府宣傳片啦
".................研究發現,接種新冠疫苗可降低孕婦住院和死亡風險。此外,亦有研究顯示懷孕婦女接種新冠疫苗後產生的抗體,可透過臍帶傳送給胎兒,婦女餵哺母乳時亦可為嬰兒提供保護。........."

...
一早有研究話而家要唔要打出嚟嗰啲抗體,冇辦法中和新嘅變種病毒。
如果抗體有用就唔會冇防感染效果啦。
冇ADE都已經偷笑。而家只能靠反應極慢嘅T CELL。
唔好呃人啦!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-11 08:35 發表

一早有研究話而家要唔要打出嚟嗰啲抗體,冇辦法中和新嘅變種病毒。
如果抗體有用就唔會冇防感染效果啦。
冇ADE都已經偷笑。而家只能靠反應極慢嘅T CELL。
唔好呃人啦!
有抗體唔代表唔會中招,
身有抗體可以係早期就壓制住D病毒,
比身體反應出T-cell來對付病毒,
無打針,
身體出抗體既時間長左,
對身體傷害就嚴重左,
打針是爭取時間比身體反應,
所以政府都講打針最大好處係防重症.
舊針對新變種效果係差左,
但係呢刻人類似乎無其他更好既方法啦,

提示: 違規內容已被屏蔽
連細路仔也不放過,一定要放美肺病毒襲港喪心病狂的美畜賠命呀 !

引用:
原帖由 isvh5 於 2022-11-11 08:45 發表

有抗體唔代表唔會中招,
身有抗體可以係早期就壓制住D病毒,
比身體反應出T-cell來對付病毒,
無打針,
身體出抗體既時間長左,
對身體傷害就嚴重左,
打針是爭取時間比身體反應,
所以政府都講打針最大好處係防重症.
舊針對新變種效果係差左,
但係呢刻人類似乎無其他更好既方法啦,
如果啲抗體有用,早期進入身體嗰第一批病毒都全部黐死曬,冇得感染任何細胞啦,根本冇機會複製。
仲使等乜撚嘢T cell?
都係嗰句,冇ADE都已經偷笑。
甚至乎係可能有ADE但係冇人講,如果唔係點會新變種感染力咁鬼強?

引用:
原帖由 五六一 於 2022-11-9 23:30 發表
本港新增5068宗新冠病毒確診,輸入佔498宗,其餘4570宗是本地感染。多13宗死亡個案,第五波疫情至今累計10279名患者離世。 醫管局回覆傳媒查詢時表示,新增13名離世患者分別是8男5女,包括一名31個月大的男童,他在伊利沙伯醫院留院,並沒有接種疫苗。其餘的離世個案,另有一人沒有接種疫苗,8人...
中國有14億人。人命不值錢。中國人每天都繁殖,一大把新一代。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-11 08:26 發表

唔夠六個月大個點算?
政府一啲責任都冇?
一日到黑就住班短視商人。
其實6個月大.....99%係比家人感染架啦.........自己去街咩
家人唔注意又關政府事 ???

之後共泉重多呀......

鍵盤翻頁
左右