• 瀏覽: 19,550
  • 回覆: 149
+4

珠海航展今日(8日)開幕,國產客機C919首次亮相航展。中國商飛宣布,今日與7間租賃公司再簽下300架C919客機,以及30架ARJ21飛機的確認訂單。

中國商飛宣布,今日與國銀金租、工銀金租、建信金租、交銀金租、招銀金租、浦銀租賃和蘇銀金租等七家租賃公司,簽署C919飛機和ARJ21飛機的確認訂單,共330架。今年9月,C919客機完成全部適航審定工作後,獲中國民用航空局頒發型號合格證...

接連受中國多次鞭屍...波音欲哭無淚!!!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/834165/國產客機c919首亮相珠海航展-中國商飛再簽下300張訂單

老美不批准飛美國 

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-11-9 08:22 發表

珠海航展今日(8日)開幕,國產客機C919首次亮相航展。中國商飛宣布,今日與7間租賃公司再簽下300 ...
現在第一要務是擴大生產規模

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-9 08:42 發表
老美不批准飛美國 
有間美企+德企訂左wor

中國商飛官網顯示,目前C919的28家客戶中,以大陸國內居多數,國外目前僅有3家,分別是德國普仁航空的7架,泰國都市航空7架,美國GECAS公司20架。

產品一推出前前後後已賣出上千部,真係利害了,我的國

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-11-9 08:46 發表

有間美企+德企訂左wor

中國商飛官網顯示,目前C919的28家客戶中,以大陸國內居多數,國外目前僅有3家,分別是德國普仁航空的7架,泰國都市航空7架,美國GECAS公司20架。
main business of GE Capital Aviation Services is  Leasing
不一定來往美國

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-9 08:54 發表

main business of GE Capital Aviation Services is  Leasing
不一定來往美國
佢買黎罷都唔關我事lor

美企同德企有訂係事實
20+7+7 = 34架.....佔300張訂單既11%

咩都假的,最緊要全機都是中國自己攪掂就無問題,只要有1粒精片或是其他有關老美嘅都可能無以為繼生產🙄

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-9 08:42 發表
老美不批准飛美國 
Who cares?乜呢方面需求好大咩??Anyway,老美係咪針對個引擎製造商咋,個引擎絕對係成隻機既露靈魂,出問題既話可能死好多人架

唔知我有冇記錯?最近中國都好似同歐洲空中巴士,買咗好多隻民航機。

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2022-11-9 09:04 發表

Who cares?乜呢方面需求好大咩??Anyway,老美係咪針對個引擎製造商咋,個引擎絕對係成隻機既露靈魂,出問題既話可能死好多人架
保護美國生產商

引用:
原帖由 007star 於 9-11-2022 08:42 發表
老美不批准飛美國 
919飛唔到咁長,除飛中間補給

引用:
原帖由 kks668 於 9-11-2022 08:56 發表
咩都假的,最緊要全機都是中國自己攪掂就無問題,只要有1粒精片或是其他有關老美嘅都可能無以為繼生產🙄
冇可能,美國戰機都有中國做零件

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-11-9 08:22 發表

珠海航展今日(8日)開幕,國產客機C919首次亮相航展。中國商飛宣布,今日與7間租賃公司再簽下300 ...
全部都是國內自己友
有冇外國訂單
購買5外滙

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]