• 瀏覽: 19,554
  • 回覆: 149
+4
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 9-11-2022 10:00 發表
其實整飛機真係好勁

點解可以整到一堆鐵飛上半空,試飛果陣個機師驚唔驚?
比我就驚, 由其客機冇得走, 戰機都仲可以彈出來

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-11-9 09:52 發表

一步一步來
不能操之過急
始終係賣第一隻商用機
等睇陰乾波音
其實唔單止波音! 中國一步步地蠶食西方的高價產業, 令其失去吊高來賣的能力, 瘋狂地對發展中國家打家劫舍境況不復存在...這才是西狗們要合力圍剿中國的主因!

可惜圍剿對中國來說亳無效果, 此舉只會加快中國高新科技的研發能力, 未來西方定必萬劫不復死得十分難看!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-11-9 10:00 發表
其實整飛機真係好勁

點解可以整到一堆鐵飛上半空,試飛果陣個機師驚唔驚?
咁波音機市咪要集體辭職

又話訂咗140架德國飛機,原來吹嫁咋

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-9 08:42 發表
老美不批准飛美國 
中國飛機飛亞洲,中東都做不完了。

笑死,據說波音中國總裁的手機app出現問題不能登入申請,所以未能出席珠海航空展。但空巴就無問題。
我看,因為展出太多黑科技,波音不宜近觀。

英9 eddie入嚟講幾句喇 

主要國內用都係好事,國內航空公司買左自己的機,自然買少左空巴,波音,而且國內運作亦好控制,飛多10年8年做好個口碑,亞洲,非洲自然大把客,即使歐美為自己利益唔批適航證,亦唔怕冇生意

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-11-9 09:22 發表

919飛唔到咁長,除飛中間補給
C919飛中短途,內陸線為主。
CR929飛長途,國際線為主。

成龍又要出場講金句喇.........

引用:
原帖由 熊本肥熊 於 2022-11-9 10:10 發表
又話訂咗140架德國飛機,原來吹嫁咋
訂完140架Airbus唔可以再訂300架C919的?

你個喺乜野邏輯?

美國及附庸國公民, 乘坐視為 叛國,  禁止航班過境。

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-9 08:42 發表
老美不批准飛美國 
真係會...
會屈中國政府可以遙控飛機撞向美國重要設施...

很多中外飛機出租公司瞄準新興市場,例如印尼、泰國、巴布新幾內亞、非洲,小型航空公司拿不起幾億元買新飛機和保養,不如租機。

引用:
原帖由 wavehand 於 2022-11-9 10:15 發表
主要國內用都係好事,國內航空公司買左自己的機,自然買少左空巴,波音,而且國內運作亦好控制,飛多10年8年做好個口碑,亞洲,非洲自然大把客,即使歐美為自己利益唔批適航證,亦唔怕冇生意
產業可以養好多人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]