• 瀏覽: 3,226
  • 回覆: 17
港人生活節奏急速,長期面對壓力。信諾「360°全球健康指數」調查發現,港人的身心健康狀況在亞太地區連續3年排榜尾,落後鄰近的印度、中國

在間間企業工作都是壓力大,即打工仔轉來轉去都是壓力大。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1884519/即時-港聞-調查指逾9成港人壓力過大3成人擬明年轉工-企業恐面對辭職潮

好波短裙

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-8 07:55 發表
好波短裙
呢啲條裙短到塊西都差啲露出黎,自己大意唔小心入左人鏡又會搞大件事,勁煩 

無事既,東家唔打打西家囉,至於離開果啲,學姓肛條奶耶仆街話齋係dreamer/loser/criminal嘛,走咗仲好啦係咪?Anyway,卡超BB講咗已復常啦,唔使杞人憂天喎

冇料嘅人, 先會覺得壓力大.

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2022-11-8 08:03 發表
無事既,東家唔打打西家囉,至於離開果啲,學姓肛條奶耶仆街話齋係dreamer/loser/criminal嘛,走咗仲好啦係咪?Anyway,卡超BB講咗已復常啦,唔使杞人憂天喎
班老海鮮走左,年輕人仲多左好多上流機會添,好事

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-8 08:06 發表

咪係囉,按閣下邏輯,唔使等啲老海鮮走啦,主動炒9佢地,啲後生咪仲高興,人工又平啲.Anyway,唔驚既話,點解有啲白痴想用contract鎖人?莫名其妙

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-8 08:06 發表

NO 年輕人頂唔順走人

引用:
原帖由 chargeurs 於 2022-11-8 10:16 發表

NO 年輕人頂唔順走人
爭唔到上流機會就發悔氣走人,真心靈脆弱也 

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-11-8 07:54 發表
港人生活節奏急速,長期面對壓力。信諾「360°全球健康指數」調查發現,港人的身心健康狀況在亞太地區連續3年排榜尾,落後鄰近的印度、中國

唔係壓力大

係想要加人工姐

點解要加人工? 因為要買樓, 樓價係高, 不過冇平樓咩? 唔係冇, 不過又舊又遠同埋係可能係村屋
住唔住得人? 當然住得, 不過點貼上IG ......

而且人地IG 又show 靚車名表hermes 一年幾次旅行個仔女讀私校, 連去街市都要比較...硬壓力大喇

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-8 07:56 發表

呢啲條裙短到塊西都差啲露出黎,自己大意唔小心入左人鏡又會搞大件事,勁煩 
真係短

冇人肯辭職邊有位比年輕人大學生入職?
支持辭職潮

揾食艱難,打工仔工作壓力一定有,避無可避,除非你不望升職,打風流工啫

轉工啫

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]