• 瀏覽: 23,466
  • 回覆: 125
+33
兩岸軍事形勢持續緊張,台灣國防部周一(7日)通報,截至當天下午5時,解放軍4艘艦艇及63架次飛機在台灣周邊海空域活動。與

老解愈多軍機飛近台蛙島,愈多國寶在台島被誤毀

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20221107/bkn-20221107201428936-1107_00952_001.html

美國佬真係堅,見中國放督屁都即刻搵架老爺機飛去台灣叫蔡姨比錢買

轟炸機救到臺灣嗎?

咁耐咯, 應該習慣了吧, 中國軍機在自己地方巡擦飛行, 有乜唔妥?

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-11-7 22:10 發表
轟炸機救到臺灣嗎?
轟炸機是炸台即電用的

引用:
原帖由 T2. 於 2022-11-7 22:18 發表

轟炸機是炸台即電用的
都係。老美一定唔會比佢落入大陸手中。
救乜台灣丫,都係為利益而已…

大陸每日都在南海巡航,
美轟炸機以後每天都去南海巡航?

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-11-7 22:10 發表
轟炸機救到臺灣嗎?
美國有話過救臺灣嗎 ? 美國眼中契弟要嚟消耗 布林肯成日話  : 對臺灣 對烏克蘭  堅如磐石, 就知今日烏克蘭 明日臺灣

引用:

轟炸機是炸台即電用的
一拍二散

引用:
原帖由 kkchan905 於 2022-11-7 22:16 發表
咁耐咯, 應該習慣了吧, 中國軍機在自己地方巡擦飛行, 有乜唔妥?
做咩台軍唔出動

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-11-7 22:53 發表

做咩台軍唔出動
口水反制...

引用:

轟炸機是炸台即電用的
最緊要偷偷炸好似北溪氣管這樣,真係比中國捉到駐亞洲軍事基地不復存在!

真心唔希望打仗,死傷都係平民多

如果硬係要打,就打快d,一星期以內解放台灣減少傷害

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-11-7 22:28 發表

都係。老美一定唔會比佢落入大陸手中。
救乜台灣丫,都係為利益而已…
縮就輸一世,以後仲有邊個信美國嘅防衛承諾?

引用:
原帖由 秋落 於 2022-11-7 22:58 發表

最緊要偷偷炸好似北溪氣管這樣,真係比中國捉到駐亞洲軍事基地不復存在!
老解炸得美軍基地,關島都要關閉了吧 !  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]