• 瀏覽: 17,452
  • 回覆: 102
會唔會覆核唔駛戴口罩?🤔

郭生好波

政府的防疫政策好多特事特辦, 李家超好似大陸的市長, 大陸的市長有權力做嘢.

提示: 違規內容已被屏蔽
之後又緊急法搬龍門就得

請ICAC盡快調查郭卓堅,他是與律師合作,騙取政府法律援助。

又想嘥納稅人錢

引用:
原帖由 fai28 於 2022-11-7 15:49 發表
繼早前挑戰政府廢除免針紙及修例決定後,「長洲覆核王」郭卓堅月內第3次入稟,今早(7日 )於高等法院再申請司法覆核,指新冠肺炎早非突發性疾病,疫苗通行證及安心出行政策違反599章規定,要求法庭下令取消政策。 申請人為郭卓堅,答辯人為醫務衞生局局長盧寵茂。入稟狀指,答辯人2年前訂立法例第599章,要求市民使用疫苗通行

批左法援未?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/長洲覆核王-郭卓堅再申司法覆核-要求下令取消疫苗通行證及安心出行-043132534.html
基本上無走雞

不合理佢入法院又掃安心出行

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-7 16:23 發表
人哋研究咗好耐,專登等你開完金融峰會同埋七人欖球賽之後,儲夠子彈,先做嘢。
今次完全係有備而戰!
我一路都有跟開佢哋開網台講乜嘢,佢哋起碼搵咗四個法律觀點打疫苗通行證。
其中一個就係國務院頒令各地不得私下設立疫苗通行證 ,淨係講呢點已經夠殺食。

政府特准黃碼人士食肆用膳又送子彈俾覆核王。
其實次次都係政府自己送子彈俾佢使,嗰個法官係林 ...
哎呀,你好醒呀!

國務院唔通又有講過俾你香港人玩cf67?

一國兩制呀!

又攪事......

其實覆核王應該分開 通行証 同 安心出行 去各自覆核, 

通行証既作用係0, 覆核真係大機會贏,
安心出行仍然有追蹤病毒功能, 覆核贏面比較低,

如果一次過兩樣野一齊去覆核, 反而贏面細左...

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2022-11-7 16:20 發表

「答辯人2年前訂立法例第599章, … … 」,呢條法例,都唔係呢個要求答辯嘅人訂立嘅?抓哂頭,點覆核呢?
時任官員自成標靶
睇日本官員被追打就侵華道歉可見一斑

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-11-7 17:45 發表
又想嘥納稅人錢
真攞命

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-7 16:23 發表
人哋研究咗好耐,專登等你開完金融峰會同埋七人欖球賽之後,儲夠子彈,先做嘢。
今次完全係有備而戰!
我一路都有跟開佢哋開網台講乜嘢,佢哋起碼搵咗四個法律觀點打疫苗通行證。
其中一個就係國務院頒令各地不得私下設立疫苗通行證 ,淨係講呢點已經夠殺食。

政府特准黃碼人士食肆用膳又送子彈俾覆核王。
其實次次都係政府自己送子彈俾佢使,嗰個法官係林 ...
弱苗証早就已經冇作用,
因為要打針既早已經去打,
弱苗証反而變左阻撓復常既工具,
而且有科學數據証明打針受感染機會反而比冇打針既機會更大...
所以弱苗証真係冇需要再存在

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]