• 瀏覽: 46,114
  • 回覆: 284
+4
引用:
原帖由 choychiping 於 2022-11-5 23:09 發表

我唔係打字我係講嘢言語輸入法都費事打啦嗰度冇逗號句號輸入年紀大眼矇手指成日撳錯掣栢金遜瓜但係唔係老人癡呆喎只係手指手震50歲做咗金融三十年退咗休閑來無事做吹下水啫睇得通知道世界上嘅事物唔係睇表面咁簡單你明白就得啦你見唔到好多時睇睇下啲字奇奇怪怪㗎咩因為語音輸入法未必一定出到去上出(想出)嘅字我都費事去改啦明你就明唔明你就唔明緣分啦
冇法啦。 咁難睇只有唔睇
應該都冇人咁有心機睇

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-11-5 23:09 發表

我唔係打字我係講嘢言語輸入法都費事打啦嗰度冇逗號句號輸入年紀大眼矇手指成日撳錯掣栢金遜瓜但係唔係老人癡呆喎只係手指手震50歲做咗金融三十年退咗休閑來無事做吹下水啫睇得通知道世界上嘅事物唔係睇表面咁簡單你明白就得啦你見唔到好多時睇睇下啲字奇奇怪怪㗎咩因為語音輸入法未必一定出到去上出(想出)嘅字我都費事去改啦明你就明唔明你就唔明緣分啦
內容你駁唔到就駁人的文筆,我最講要嘅就係意思嘅重要,最緊要你明白就得啦,金融市場亦都係一樣,你當我傻仔一名搵到市場個方向咁咪得囉,何須講到咁明白,全世界知道,你就唔可以快人一步.

其實你慢慢消化慢慢去諗慢慢去思索將一啲奇奇怪怪嘅字佢更正返你可能會知道裏面嘅原因好多時我哋要睇嘅事要睇背後嘅因素並唔係講嘢嘅人玩政治嘅人要講嘅說話佢哋唔會明明白白話畀你聽佢只係要講出啲令你相信嘅事實希望你相信嘅人去引導你行入去希望你行嘅道路佢哋未必一定幫到你但政治背後嘅目的一定係你亦因為只有利益先可以令到政治政府可以繼續去行酒令到一啲讀中文讀得書叻好好嘅人利用佢嘅思想你用佢個文不去帶領一啲愚蠢嘅人為自己創造財富嗰啲高官叫佢做嘢死得啦叫佢呃人去幫你做嘢佢哋就叻集結一班人拎到低下階層無條件幫佢哋賣命幫佢哋供獻自己嘅一生就係咁簡單

好多人就係覺得體質辛苦唔願去睇就永遠停留喺食物鏈最低層曾幾何時我睇報紙一份要睇兩個小時睇完之後天線地轉頭溫腦脹用咗粥粥(足足)超過十年先可以慢慢適應重返學校讀書再感應原來世界我排同(孩童)時代睇到嘅嘢全部都係寶,只係當時嘅時間唔懂得珍惜唔懂得了解.但係讀書同考試其實係兩樣嘢嚟嘅讀書我哋要明白是你考試我哋要快速答佢有足夠時間你可以攞到好高分慢慢諗慢慢思考但考試用好你咁做好多時答卷答到三分二已經夠鐘交卷做paper做工作攞到滿分甚至乎喺大學我哋好多人會攞到一級榮譽畢業但係你根本上冇機會讀到大學所以香港政府就幫一啲唔可以適應考試嘅人俗稱轉數慢嘅人修讀副學士學位佢哋一樣學到大學要學到嘅嘢但係就冇大學嘅生活佢哋只係學到知識就得將勤補拙啦去到大學你可以用曬自己全部時間去寫paper唔需要好似中學dse考試咁限時限刻用最短時間答曬最多嘅問題.

轉數慢唔代表與蠢好多人做嘢做得慢但係做得好靚好多人做嘢做得快但係我留白出考試就係咁樣考試你填曬所有答案你就攞到高分或者冇分但係實際生活我哋每行一步都唔可以做錯一做錯就要付出好大嘅代價分分鐘做錯一兩樣事就畀人炒魷魚,喺金融市場都一樣你做錯一兩次你可能會少許損失亦有可能會一鋪清袋所以喺金融市場絕對唔可以做錯一件事起碼係重要時刻係咁樣

你得閒咪估下我喺度講乜嘢囉當啲字唔通訊(順)你又諗下人哋想講乜嘢囉,

而家個手機咁鬼細老人家都唔知點樣用手機睇到眼都矇曬番睇都好攰求其書法到感情買(咪)得啦

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-11-5 23:32 發表
轉數慢唔代表與蠢好多人做嘢做得慢但係做得好靚好多人做嘢做得快但係我留白出考試就係咁樣考試你填曬所有答案你就攞到高分或者冇分但係實際生活我哋每行一步都唔可以做錯一做錯就要付出好大嘅代價分分鐘做錯一兩樣事就畀人炒魷魚,喺金融市場都一樣你做錯一兩次你可能會少許損失亦有可能會一鋪清袋所以喺金融市場絕對唔可以做錯一件事起碼係重要時刻係咁樣
轉數慢唔代表與蠢好多人做嘢做得慢但係做得好靚好多人做嘢做得快但係我留白(錯漏百出)出考試就係咁樣考試你填曬所有答案你就攞到高分或者冇分但係實際生活我哋每行一步都唔可以做錯一做錯就要付出好大嘅代價分分鐘做錯一兩樣事就畀人炒魷魚,喺金融市場都一樣你做錯一兩次你可能會少許損失亦有可能會一鋪清袋所以喺金融市場絕對唔可以做錯一件事起碼係重要時刻係咁樣

收返佢間公屋啦

引用:
原帖由 莫耶斯領隊 於 4-11-2022 13:34 發表

曾被法官狠批濫用司法程序、欠訟費被法庭頒令破產的「長洲覆核狂」郭卓堅,其申請司法覆核政府修例賦權醫衞局局長廢免針紙,昨日遭原訟庭拒絕。
  打着「正義」旗號的郭卓堅醜聞多多。《大公 ...
郭卓堅係名人,個個都知佢住長洲,更有傳媒報導過佢在東堤小築有幾個單位,更係屋苑立案法團主席
佢霸住油塘公屋,屋署d人冇可能唔知,但冇人出聲
佢手持多項物業,市值幾百萬,法援署冇可能唔查,但照樣批
阿爺究竟知唔知,搞亂香港的,並非一班年青人,而係特區政府內的黑手

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-11-6 08:23 發表

郭卓堅係名人,個個都知佢住長洲,更有傳媒報導過佢在東堤小築有幾個單位,更係屋苑立案法團主席
佢霸住油塘公屋,屋署d人冇可能唔知,但冇人出聲
佢手持多項物業,市值幾百萬,法援署冇可能唔查,但照樣批
阿爺究竟知唔知,搞亂香港的,並非一班年青人,而係特區政府內的黑手
維基解密嘩佢已經破咗產話喺回歸之前去曾經走去大陸聲援64畀人囚禁咗一年之後返到香港之後佢就不斷對香港政府經常發出對所謂不公平嘅事司法覆核,佢為長洲居民做咗好多次司法覆核贏咗政府去長洲做咗好多嘢佢係嗰啲長洲街坊會主席喺長洲自己有舊街坊會提供嘅辦公室同埋休息室佢亦因為經常司法覆核最後畀政府番去敗訴仲要畀埋堂費欠政府156萬畀政府申請破產而家擺明係窮鬼一名冇乜錢嘅85認因為係咁樣佢喺回歸前得到英國政府特別推出居英權票樣去惠民主作出貢獻夠膽親自跑到大陸聲援64同時亦因此被軟禁咗一年呢啲就係佢信念付出嘅代價有幾多人做得到連長毛都唔夠膽走返大陸抆老虎鬚啦佢條友唔知係咪傻㗎

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-11-5 09:03 發表

唔糸社民聯?糸民主黨咩?
總之係嗰班膝頭啦!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-11-4 14:02 發表
黃人口中嘅廢老
自己友叫做猛將,唔係自己友先叫廢老。

引用:
原帖由 莫耶斯領隊 於 2022-11-4 13:34 發表

曾被法官狠批濫用司法程序、欠訟費被法庭頒令破產的「長洲覆核狂」郭卓堅,其申請司法覆核政府修例賦權醫衞局局長廢免針紙,昨日遭原訟庭拒絕。
  打着「正義」旗號的郭卓堅醜聞多多。《大公 ...
點解政府唔做野?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-11-6 09:14 發表

總之係嗰班膝頭啦!
系社民連,問題糸個主席糸佢自己,之後糸佢控制既人,者糸自己捐比自己

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]