• 瀏覽: 29,890
  • 回覆: 202
+2
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-11-3 11:52 發表
老尾又想搵荷蘭笨
又名荷蘭笨賊, 唔好鞋陰

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-3 11:43 發表
老尾唔好得過講字, 叫人唔打東家咁西家畀得起幾多錢先??? 如果唔買晒本來賣畀中國d貨就唔好吱喳
美共在切腸, 一步一步吞ASML落肚,到最後一句國家安全,要ASML搬去美共國內監控生產

老美有咩做唔出,你唔肯🈲️,佢咪玩鳩你

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-11-3 11:56 發表

美帝炸得北溪
一樣可以炸 ASML
美共政壇連尾國總桶都可以暗殺,冇咩唔敢做

其實🇺🇸唔想荷蘭賣晶片技術俾中國好簡單,買起曬荷蘭技術同機器,做全球獨家代理,到時想賣邊個就賣邊個,唔想賣邊個就唔賣,最怕老尾唔想俾錢又唔俾人賺錢。
錢可以解決的問題就不是問題,問題是唔夠錢。

游說?不如話恐嚇貼切d

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2022-11-3 12:12 發表
其實🇺🇸唔想荷蘭賣晶片技術俾中國好簡單,買起曬荷蘭技術同機器,做全球獨家代理,到時想賣邊個就賣邊個,唔想賣邊個就唔賣,最怕老尾唔想俾錢又唔俾人賺錢。
錢可以解決的問題就不是問題,問題是唔夠錢。
美國買咗就無架啦 搬廠搬寫字樓去美國 荷蘭想唔想甘先

大陸開始不用ASML

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-3 12:16 發表

美國買咗就無架啦 搬廠搬寫字樓去美國 荷蘭想唔想甘先
交稅俾邊個政府 ?

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-3 11:43 發表
老尾唔好得過講字, 叫人唔打東家咁西家畀得起幾多錢先??? 如果唔買晒本來賣畀中國d貨就唔好吱喳
你攪錯重點,尾國唔準ASML 賣,冇話補貼佢既損失,但唔聽話就攪9你。

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-11-3 12:18 發表

交稅俾邊個政府 ?
交稅俾美國政府 荷蘭廠得返一塊空地 交地稅比荷蘭政府就得

佢滷味依家玩制裁霸權忽到上腦

聽你講之後,請問有咩著數?

全世界最L獨裁就係美國

戴琦之前講要用什麼創新的措施來對付中國, 之後就是全無底線的一連串極限霸凌措施和政策, 包括禁止美藉人士在中國有競爭力的公司工作, 什麼自由都拋諸腦後; 為要讓辣招效果顯著, 就脅迫其他國家犧牲自己的利益為美國站隊, 所以話戴琦比白人還要陰險狠毒很多。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]