• 瀏覽: 12,729
  • 回覆: 85
+7
烏克蘭包括首都基輔在內的水電基建,遭俄軍導彈及無人機嚴重破壞之際,基輔地區政府周三(2日)表示,基輔地區因為電力消耗激增,當日起會開始緊急關閉當地的發電系統,以「避免電力設備發生重大事故」。基輔地區的官員稱有1.6萬戶停電,又指若俄軍繼續施襲,可能持續數星期出現電力短缺,指摘俄軍的目的是引發嚴重人道危機。

交戰中之烏克蘭人民要準備更慘酷的情況出現!😪

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221103/bkn-20221103043018334-1103_00992_001.html

在位求穩,  在野求亂 !
引用:
原帖由 sng850 於 2022-11-3 08:00 發表
烏克蘭包括首都基輔在內的水電基建,遭俄軍導彈及無人機嚴重破壞之際,基輔地區政府周三(2日)表示,基輔地區因為電力消耗激增,當日起會開始緊急關閉當地的發電系統,以「避免電力設備發生重大事故」。基輔地區的官員稱有1.6萬戶停電,又指若俄軍繼續施襲,可能持續數星期出現電力短缺,指摘俄軍的目的是引發嚴重人道危機。

納粹烏克蘭攻擊核電廠就唔會引發人道危機?

打咗9個月先至斷水斷電。  

基輔地區因為電力消耗激增,當日起會開始緊急關閉當地的發電系統,以「避免電力設備發生重大事故」。

即係話仲有電,
不過基輔關電掣。

乜打仗「機庫」仲有人住架咩?/ 仲未走晒去英國歐洲各國做難民咁忠心

用電多左反而關左啲發電機?
唔係應該開多兩台咩?

投降把啦!

打得仗就應預咗

俄羅斯唔在開戰初期就將基輔移為平地已經係錯了,等宅男司機可以炸到克里米亞大橋已經恨錯難返

乜阿司機睇唔到佢美國狗主去侵略第二個國家果陣, 一開波就會點做既咩?

依家係戰爭喎,你以為係請客食飯呀,條氣唔順咪炸鳩莫斯科囉,喺度搖尾乞憐有乜用

幾時反攻莫斯科

俄佬如果一早學下美國炸到烏克蘭基建全毀再發動進攻就唔使攪到而家唔上唔落

圖引發嚴重人道危機?
澤年輸基 點做文宣抹黑都冇用架喇,拜登自身難保,佢老美d國民都唔想浪費公帑幫烏雞耶,仲有歐洲的能源危機促使歐民醒悟,清楚被佢老美煽咗一鑊及割埋韭菜,仲會唔繼續做笨實呢!

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]