• 瀏覽: 9,544
  • 回覆: 61
+2
三號強風信號現正生效。 天文台表示,三號強風信號會在中午前維持,並會考慮在正午12時至下午2時之間發出八號烈風或暴風信號。 雖然尼格會逐漸減弱,但減弱速度仍存在變數。按照最新預測路徑,尼格會在今日稍後非常接近珠江口一帶,於本港以南約150公里以內掠過,屆時本港將由吹偏北風逐漸轉為吹東風,原本受遮蔽的...

記得起身返工呀,上午三號無改變,下午八號後又交通大亂,可能又大風大雨,自己執生啦 😷

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1673741-20221102.htm?spTabChangeable=0

就開會 

即係一陣仲要返工, 玩死

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-11-2 05:42 發表
就開會 
上午開會嗎?係就太離譜啦,如發生什麼事就不好啦 😷

剛收到阿頭 whatapps 今天不用上班♡

太感人了♡

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-11-2 06:17 發表
呢天文台都幾仆街,唔想掛咪唔好掛囉,係咪可以食飯食到4點?
夠茂趕返嚟
都係要威威主持世界老千金融大集會

拖下拖下 賭場收市 再跑馬

老千城中錢行先

普羅算什麼??

引用:
原帖由 green2016 於 2022-11-2 05:59 發表

上午開會嗎?係就太離譜啦,如發生什麼事就不好啦 😷
個會開兩日(2,3號),早上9點至下午2點開會。下午係飯聚同埋參觀香港景點設施。

呢次擺明要就開會,今次天文台講d野曖曖昧昧咁,以前一早就同你講要掛8號啦,今次拖到5點先講

hea 半日就收工,偷得浮生半日閒,唔錯

引用:
原帖由 andy94 於 2022-11-2 06:22 發表
剛收到阿頭 whatapps 今天不用上班♡

太感人了♡
哇,你公司還請人嗎?

掉佢老尾一係咪九掛啦。

考慮完唔好掛
唔好影響股市

引用:
原帖由 green2016 於 2022-11-2 05:40 發表
三號強風信號現正生效。 天文台表示,三號強風信號會在中午前維持,並會考慮在正午12時至下午2時之間發出八號烈風或暴風信號。 雖然尼格會逐漸減弱,但減弱速度仍存在變數。按照最新預測路徑,尼格會在今日稍後非常接近珠江口一帶,於本港以南約150公里以內掠過,屆時本港將由吹偏北風逐漸轉為吹東風,原本受遮蔽的...

玩9打工仔系列

主題標籤 #天文台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]