• 瀏覽: 1,937
  • 回覆: 17
+2
由于認為俄羅斯與中國的情況不同,歐盟不傾向把針對俄羅斯的出口管制措施用來對付中國,但可能考慮限制出口能讓中國增強軍事實力的商品。(華盛頓彭博電)彭博社引述消息人士報道,美國向歐洲盟友提議,把針對俄羅斯的出口管制措施用來對付中國,但歐盟對採取這種做法的興趣不大。俄烏戰事爆發后,美國與歐盟一直合作限制俄羅斯出口。知情者透露,拜登政府正探討利用相同的信息共享和執行協調機制,來加強對中國的出口管制。美國安會駁斥有關報道據悉,由于認為俄羅斯與中國的情況不同,歐盟不傾向于把懲罰俄羅斯的那一套用來對付中國,但可能考慮限制出口能讓中國增強軍事實力的商品。不過,美國國家安全委員會發言人夏爾馬駁斥了這項報道。她說

歐洲真係開始清醒囉喎,但可惜太遲啦,冬天到啦

新聞來源連結:

https://www.zaobao.com/news/worl ... mp;utm_medium=share

傳啫, 唔一定係真, 因美狗唔會, 低9能到咁.

傳:歐盟話寒冬過後再講

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-11-2 08:30 發表
傳啫, 唔一定係真, 因美狗唔會, 低9能到咁.
美國話叫你限制啫,冇話佢會自己咁做😆

歐盟當然唔上呢隻賊船喇。
俄羅斯斷氣,已經死咗一半,再無埋中國嘅生活用品、取暖八大件,真係死得。

呢隻尾國真係賤格到,俄烏戰爭歐盟都畀你尾國玩殘,而家又想搞到去中國你叫歐盟食屎呀? 真係個全世畀你尾國搞到好鬼亂

歐豬被迫斷氣己死Q左一半, 如果大陸連廁紙, 日用品都唔出比佢, 佢地真係要阿三哥國教佢地用邊隻手去抺犀屎忽啦. 

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-11-2 12:15 發表
歐盟當然唔上呢隻賊船喇。
俄羅斯斷氣,已經死咗一半,再無埋中國嘅生活用品、取暖八大件,真係死得。
尾國: 再插歐豬一刀

等睇戇歐過聖誕

引用:
原帖由 voyagehk 於 2022-11-2 01:36 發表
由于認為俄羅斯與中國的情況不同,歐盟不傾向把針對俄羅斯的出口管制措施用來對付中國,但可能考慮限制出口能讓中國增強軍事實力的商品。(華盛頓彭博電)彭博社引述消息人士報道,美國向歐洲盟友提議,把針對俄羅斯的出口管制措施用來對付中國,但歐盟對採取這種做法的興趣不大。俄烏戰事爆發后,美國與歐盟一直合作限制俄羅斯出口。知情者透露,拜登政府正探討利用相同的信息共享和執行協調機制,來加強對中國的出口管制。美國安 ...
🤔其實已經制裁完俄羅斯了?沒有其他招式再搞?

所以轉移目標回中國身上….

🤔北約廢的….制裁咁耐…俄羅斯仲起度打緊烏….

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-12-1 13:50 發表

🤔其實已經制裁完俄羅斯了?沒有其他招式再搞?

所以轉移目標回中國身上….

🤔北約廢的….制裁咁耐…俄羅斯仲起度打緊烏….
可能都冇咩招出到了

老尾死心不息

今次歐盟仲上檔?

引用:
原帖由 voyagehk 於 2-11-2022 01:36 發表
由于認為俄羅斯與中國的情況不同,歐盟不傾向把針對俄羅斯的出口管制措施用來對付中國,但可能考慮限制出口能讓中國增強軍事實力的商品。(華盛頓彭博電)彭博社引述消息人士報道,美國向歐洲盟友提議,把針對俄羅斯的出口管制措施用來對付中國,但歐盟對採取這種做法的興趣不大。俄烏戰事爆發后,美國與歐盟一直合作限制俄羅斯出口。知情者透露,拜登政府正探討利用相同的信息共享和執行協調機制,來加強對中國的出口管制。美國安 ...
制裁俄羅斯,歐洲己經冇晒天燃氣,要燒柴取暖
制裁埋中國,歐洲就連保暖的羊毛衫及羽絨褸都冇埋,就快凍死

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]