• 瀏覽: 8,427
  • 回覆: 19
  • 追帖: 5
+2
事原因為爸爸年輕時住過深水埗,對依到有種情義結,父母亦年紀大成60幾歲,本人的3個哥哥亦已外出居住,本人為考順父母,剛同老公買咗樓住,近一年多,最初壞人阿伯囉張櫈坐係我大廈門口旁,睇住居民出入,第日壞人阿伯唔見咗,但又多咗2個南亞裔帶住耳機在大廈門口企係到睇住D人出入,根本個阿伯同2個南亞裔係識得,相互打通通睇住居民出入,找機會入屋打劫,最近個壞人阿伯轉移咗去對面嘉寶大廈門口旁坐,每日都坐係到睇住D居民出入,想找機會打劫,大家出入要小心留意!

我父母出入大廈都每日比個壞人阿伯望到實一實,包括我同老公都係,我同老公都是專業人士,每日工作超過12小時,就算放咗工,係屋企都要做公司野,每日都好忙好勤力工作,真係唔明🤔點解個壞人阿伯可以冇所事事,不務正業,就係每日坐係到睇住居民出入,找機打劫,疫情期間,我試過Home office, 中午落街買飯食,順便都會幫父母買,但每次望到個壞人阿伯望住我,都搞到我好擔心會比佢同佢D南亞裔打劫,雖然過時過節,我D親戚都會過嚟探我,但我都怕咗個壞人阿伯,搞到我想安安靜靜生活都唔得😨

唔好睇佢只係阿伯,你就同情佢,你冇同佢接觸過,對佢根本不了解,我係親眼睇到佢坐係大廈旁,並同一班南亞裔交談,不但望住對面的我哋出入,亦有望住嘉寶大廈的居民出入,佢只不過係壞人老咗而已!

要小心

系邊到?

引用:
原帖由 神氣善變的田螺 於 2022-10-30 04:22 發表
系邊到?
在醫局街天后廟斜對面嘉寶大廈旁,隔離有間關咗的U購超市,城大動物醫院隔離就係天后廟

引用:
原帖由 響亮細緻的樹林 於 2022-10-30 04:10 發表
事原因為爸爸年輕時住過深水埗,對依到有種情義結,父母亦年紀大成60幾歲,本人的3個哥哥亦已外出居住,本人為考順父母,剛同老公買咗樓住,近一年多,最初壞人阿伯囉張櫈坐係我大廈門口旁,睇住居民出入,第日壞人阿伯唔見咗,但又多咗2個南亞裔帶住耳機在大廈門口企係到睇住D人出入,根本個阿伯同2個南亞裔係識得,相互打通通睇住居民出入,找機會入屋打劫,最近個壞人阿伯轉移咗去對面嘉寶大廈門口旁坐,每日都坐係到睇住 ...
真系要好小心,唔系講笑,出入要留意!大家街坊互相幫助!

引用:
原帖由 正經方正的背心 於 2022-10-30 04:41 發表

真系要好小心,唔系講笑,出入要留意!大家街坊互相幫助!
2022年7月11日,下午4點05分影的,我登這post, 係想大家多加留意這壞人阿伯,防止有任何悲劇發生,唔想任何人有所損失,而且依家疫情嚴重,佢仲要日日坐係到,唔帶口罩!每日由 01:30pm 至 05:30pm坐係到,避開居民早上返工及下班返屋企時段。

引用:
原帖由 響亮細緻的樹林 於 2022-10-30 05:04 發表

2022年7月11日,下午4點05分影的,我登這post, 係想大家多加留意這壞人阿伯,防止有任何悲劇發生,唔想任何人有所損失,而且依家疫情嚴重,佢仲要日日坐係到,唔帶口罩!
依個阿伯真係好過份!

引用:
原帖由 正經方正的背心 於 2022-10-30 05:07 發表

依個阿伯真係好過份!
係過份!不務正業,日日坐係到,想打劫人!好多人都每日努力💪認真工作,不怕幸苦,OT,工時長都忍耐堅持,為何個壞人阿伯要咁做?我點都想唔明,亦好討厭依D人!其實我都有想過報警,但怕佢同佢識得的南亞裔報復我,所以一直不敢報!

引用:
原帖由 響亮細緻的樹林 於 2022-10-30 05:18 發表

係過份!不務正業,日日坐係到,想打劫人!好多人都每日努力💪認真工作,不怕幸苦,OT,工時長都忍耐堅持,為何個壞人阿伯要咁做?我點都想唔明,亦好討厭依D人!其實我都有想過報警,但怕佢同佢識得的南亞裔報復我,所以一直不敢報!
總之要小心

引用:
原帖由 響亮細緻的樹林 於 2022-10-30 05:18 發表

如果阿伯有所行動,你立即pm我,我幫你報警!就唔怕阿伯報復你

引用:
原帖由 正經方正的背心 於 2022-10-30 05:31 發表

如果阿伯有所行動,你立即pm我,我幫你報警!就唔怕阿伯報復你
Thank you 

提示: 違規內容已被屏蔽
依家阿伯仲有冇毎日坐繫到?

引用:
原帖由 正經方正的背心 於 2022-11-28 02:17 發表
依家阿伯仲有冇毎日坐繫到?
我就係阿伯, 我無惡意的, 只係無所事事先坐喺度過日神啫, 我唔係壞人, 唔好針對我啦

無所事事?屋企唔坐、公園唔坐、到到唔坐,系都要坐系人哋大廈門口,每日日曬雨淋對住條馬路吸廢氣?都唔合邏輯啦!大廈D居民出入都望住你呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]