• 瀏覽: 24,093
  • 回覆: 184
+11
中大近日傳出有新宿生參加宿堂活動時被「大仙」(高年級學生)灌酒一事,事主聲稱飲用大量酒精後失去意識,在床上昏睡期間一度嘔白泡及全身抽搐,最後需由救護車送院治理。中大證實事件,強調如發現有學生違反大學規則,校方將按既定程序處理及跟進。

一名中大新宿生經facebook專頁「New CUHK Secrets」投稿,指自己10月1日凌晨零時參加應林堂現役宿生舉辦之「一東人日」,該活動規定所有東翼新宿生都必須出席,其間在3樓烹飪室進行的「指責」環節中,所有第二年入住應林堂的宿生(二東宿生)站在椅上,要求新宿生為近期「錯事」道歉,又會向新宿生大聲指責,要求大家飲酒謝罪。

又係中大, 又係班趴街係話迎新, 實際係黑社會執行家法欺凌新生

百害無一利的迎新活動,
揾棺材釘釘佢蓋唔好再俾賤學生利用來欺凌同學啦

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1882615/即時-港聞-中大生聲稱遭-大仙-灌酒迫道歉謝罪-嘔白泡全身抽搐送院

曾幾何時, 呢d迎新會搞到學生妹入到去破埋處,

冇校方人員監察的迎新會就唔好俾學生亂黎啦!唔好當佢係大人啦, 佢地係優秀細路, 要監管的

附件

M.jpg(48.28 KB)

謀殺

"要求新宿生為近期「錯事」道歉,又會向新宿生大聲指責,要求大家飲酒謝罪。"

啦d係學生應出現的欺凌嗎???中大應向公眾證明佢洗底吧,

交出投名狀, 將欺凌人的學生, 斬一警百.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-30 00:17 發表
曾幾何時, 呢d迎新會搞到學生妹入到去破埋處,

冇校方人員監察的迎新會就唔好俾學生亂黎啦!唔好當佢係大人啦, 佢地係優秀細路, 要監管的
我而家睇睇下呢底相, 這學生好似被其他男生挑開條衭 , 看到裡面的貝殼類生物喎

做學生洗唔洗玩到咁離譜呀, 傳聞呢個女學生隔晚仲同學長密會及上床, 所以佢男朋友更收到這相片, 憤而同呢個女慰安婦分手.

黑暴曱甴大學一早應該執撚咗佢啦,屌你老帽燒納稅人錢教班黑曱甴出嚟 !
開過間雷鋒大學執返好啲精神文明先至講啦屌 !

引用:
原帖由 史太夫 於 2022-10-30 00:29 發表
黑暴曱甴大學一早應該執撚咗佢啦,屌你老帽燒納稅人錢教班黑曱甴出嚟 !
開過間雷鋒大學執返好啲精神文明先至講啦屌 !
咪係, 狗改不了吃屎, 暴大改不了蝦蝦霸霸,
中大根本無提出過改善糾正方法,

如果唔重新整頓及改善問題, 校長應第一個被革扯
都唔係作育英才,

係度訓練反中曱甴咁, 留黎冇用

暴大學生意圖殺人.
大仙們係唔係要飲返雙倍謝罪?

段狗

暴大係垃圾

入暴大仲衰過入黑社會。

班校董唔係不停歌頌吹捧段校長幾好咩?教出一班垃圾

其實, 大學班教棍明唔明學生係要教

書本要教, 德育也要教, 

有學識但冇道德, 出來也只有遺害社會

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2022-10-30 04:48 發表
入暴大仲衰過入黑社會。
根本就係現代黑社會進化版。

5毛咁唔滿意咪返鄉下耕田囉
又唔駛你去讀間大學
咪諗住搶人個位就Okay

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]