• 瀏覽: 2,621
  • 回覆: 14
全球匯市波動,卻無阻人民幣的國際地位日益攀升。國際清算銀行(BIS)最新調查顯示,全球外匯市場每日平均交易金額創下7.5

great

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20221028/bkn-20221028211538343-1028_00842_001.html

今年人民幣的日均交易額足足比2019年同期狂飆84.68%,佔全球貨幣日均交易額的份額更高達7.01%,較2019年升2.68個百分點。
人民幣在國際貨幣交易中愈益重要,今次在BIS調查中更躍升為第5大交易貨幣,高於2019年的第8位,超越澳元、加拿大元、瑞士法郎等發達國家貨幣的比重

美狗越嚟越唔爽了.

市升市跌,股災樓災,死人冧樓,天災人禍,世界大戰,中國都係贏家

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-10-28 22:22 發表
美狗越嚟越唔爽了.
x2

呢個冬天就有好戲見世界會變天的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-28 23:36 發表
呢個冬天就有好戲見世界會變天的
x2

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-10-28 22:25 發表
市升市跌,股災樓災,死人冧樓,天災人禍,世界大戰,中國都係贏家
曱甴好酸

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-10-28 22:25 發表
講真,美國贏都唔關你呢個黃種人事啦

當然,我都唔排除你係識中文既白人,希望係啦

引用:
你說完之後..........心情好很多.........!!

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-28 23:51 發表

講真,美國贏都唔關你呢個黃種人事啦
bingo

引用:
之前有好多美資入咗中國
量升係預期之內
人民幣多返唔駛印多D 減少通漲
中國又贏

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-10-29 00:45 發表

之前有好多美資入咗中國
量升係預期之內
人民幣多返唔駛印多D 減少通漲
中國又贏
x2

多謝敗登呢個敗家仔 毀滅前人辛苦建立美完帝國 美完戶口除時清零 

美國奸邪妖獸一定咬牙切齒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]