• 瀏覽: 20,958
  • 回覆: 140
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 2282008 於 2022-10-28 13:26 發表
物競天擇適者生存 磚家要躺平著不設防🤔
諺語「醫者父母心」刀是欺世盜名 呃飯食的磚家🧐
你問下叫躺平的人,牠們自己是否真的不做防疫措施?

問下第五波死咗一萬人嘅朋友,家屬先講。

要問吓琴日重病入院女童嘅家屬。

又到佢收左片出嚟迫宮

引用:
原帖由 alanchu 於 2022-10-29 09:41 發表
絕對要繼續 仲要加強 清零 睇吓個班盲目支持政府 藍畜 小紛紅 係咪笑到最後 😂
清零係好事,只係你盲目反政府

引用:
原帖由 24juinovoans 於 2022-10-29 09:40 發表

問得好

2022第四季最大盛事,HK7S,下星期五開

支持果日0+0

不過,果d免針紙,寬限期應該減至7日

讓HK7S不受假免針紙危害!
咩咁盛事,香港有幾多人睇

扮咩野,開就開啦

但之後唔好不斷9叫話深圳唔開放俾你地入

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2022-10-29 09:36 發表

x2....公佈感染數字已冇乜意義。。大部份患耇似患重感冒,過幾日又可以recover...。。
之前每日七千宗已經要減三成正常醫療服務

引用:
原帖由 chachachacha 於 29/10/2022 02:04 發表
香港外向型經濟體 跟大陸個套自封一定仆直!早就應該0+0求生
同意

引用:
原帖由 hihi2046 於 2022-10-29 09:45 發表
問下第五波死咗一萬人嘅朋友,家屬先講。
全港不計代價,盡用社會資源,公帑去換取如此低既死亡數字,可惜3年已經係極限,低重症率仍維持這抗疫強度實在不理智,香港沒有經濟支撐下去,未來連抗疫資源也欠奉,要明白全世界唯獨只有中國,香港仍如此施政,實在可悲。

https://news.tvbs.com.tw/amp/life/1808259
因為共存,死咗嘅係咪呀專家負責。

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-29 10:03 發表

全港不計代價,盡用社會資源,公帑去換取如此低既死亡數字,可惜3年已經係極限,低重症率仍維持這抗疫強度實在不理智,香港沒有經濟支撐下去,未來連抗疫資源也欠奉,要明白全世界唯獨只有中國,香港仍如此施政,實在可悲。
新加坡死咗2000,香港死過萬,
不反對共存,人始終要生活,
但香港防疫失敗成咁,
講共存都要有條件。

班官不是你哋選出嚟,你哋都冇權叫佢辭職,佢哋唔會聽香港任何人講。

https://hk.news.yahoo.com/名無接種男童確診引發急性壞死性腦炎-情況危殆-131938957.html

專家去同家屬講下先

問過皇上未?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]