• 瀏覽: 20,962
  • 回覆: 140
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-10-28 13:11 發表
政府宣布放寬社交距離措施,下周四(11月3日)起燒烤場重開,食肆亦放寬營業時間限制。醫學會傳染病顧問委員會聯席主席曾祈殷今日(28日)指,本港

...
跟本應取消所有限制!!!

康泰都清盤喇! 重想要幾多公司清零???!!!?

取消安心,疫通,要零加零!

引用:
原帖由 口琴 於 2022-10-29 02:11 發表

跟本應取消所有限制!!!

康泰都清盤喇! 重想要幾多公司清零???!!!?

取消安心,疫通,要零加零!
完全支持!張心比己,我係外國人?你今多野搞,我去其他地方好過啦,為乜要來香港?你有寶物咩?
去其他國家,吾要口罩,出入食市,吾詵用咩?App
點解我仲要洗錢來,你他方

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-10-28 13:11 發表
政府宣布放寬社交距離措施,下周四(11月3日)起燒烤場重開,食肆亦放寬營業時間限制。醫學會傳染病顧問委員會聯席主席曾祈殷今日(28日)指,本港

...
國安唔做嘢?
習大大二十大後都依然為百姓生命安全而堅持清零
呢班港獨分子公然反習清零命令
係咪想推翻中共政府?

BBQ 個個!

以前咩7+3 吾俾入境出境 咪仲多人中 日日 萬幾兩萬 而家0+3 反而仲少左人中 如果工務員係問責 真係要搵人解釋下

康泰執笠已經響起左警號,仲未醒?

引用:
原帖由 chachachacha 於 2022-10-29 02:04 發表
香港外向型經濟體 跟大陸個套自封一定仆直!早就應該0+0求生
中大商學院亞太工商研究所名譽教研學人李兆波稱,即使現在推行「0+0」也只是「輸得冇咁慘烈」,因比較亞洲周邊鄰近地區,現時港元匯率貴、機票貴,加上仍有防疫政策,反問「如果成本這麼大,為何人們要來香港? 」

中大酒店及旅遊管理學院副教授尹振英形容「0+3」有如「輸血」給其他國家,因本港無法吸引旅客入境,但港人卻不斷出境,致消費力外流。尹續說,即使本港實施「0+0」,亦不代表能吸引外地客,認為港府須盡快廢除令旅客感到麻煩的防疫措施,如「安心出行」,通關後亦須推出歡迎旅客的措施,如給予旅客特別的消費優惠,及須有全球宣傳策略,才有望吸引旅客回流。

HK needs to embrace the world 🌎

你話0+0,就0+0?你係吾係教阿sir 做野呀!

香港如果冇咗吸引外資嘅能力,咁仲剩返d咩呀
重回70s剪線頭穿膠花囉,價錢仲要平過東莞惠州先有得爭喎

禽流感殺雞,豬流感殺豬....美肺要清零就一定要捕殺所美畜及其播毒英美走狗黑曱甴 !

引用:

...
如果去到0+0,順便取消口罩令。

贊成續步放寬限制

免檢通關大陸呀0+0有咩用

引用:
原帖由 Sambb 於 2022-10-29 06:46 發表
免檢通關大陸呀0+0有咩用
兩全其美可以快D嗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]