• 瀏覽: 58,305
  • 回覆: 158
  • 追帖: 1
【Now新聞台】政府修例賦權後,醫務衞生局局長盧寵茂宣布,廢除七名醫生發出的「免針紙」,副局長李夏茵指,局長行使權力時會考慮醫生簽發的數量,以及有否進行臨床評估等。

【Now新聞台】政府修例賦權後,醫務衞生局局長盧寵茂宣布,廢除七名醫生發出的「免針紙」,副局長李夏茵指,局長行使權力時會考慮醫生簽發的數量,以及有否進行臨床評估等。

醫務衞生局副局長李夏茵:「有些醫生可能一日之內,發出數百張『免針紙』,其實在道理上來說亦有點難理解。為甚麼短時間內,可以做到詳細身體檢查或者臨床評估,而發到一張『免針紙』,亦都知道有些醫生可能不在香港。」

李夏茵又指,截至目前為止有1.9萬名市民,持有涉事七名醫生所發仍然有效的「免針紙」,當中1成1人已經接種第一劑疫苗,另外有800名市民已經在9月27日後取得新的有效「免針紙」。

免針紙廢左唯有快D打針啦

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=495272

引用:
李夏茵又指,截至目前為止有1.9萬名市民,持有涉事七名醫生所發仍然有效的「免針紙」,當中1成1人已經接種第一劑疫苗
即係明明可以打針,又要唔打針扮抗爭
而家同政權合作愉快咪好囉

曱甴抵死

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-28 09:43 發表

即係明明可以打針,又要唔打針扮抗爭
而家同政權合作愉快咪好囉
又放生
佢地話打咗針 過意唔去
去自首去踎

唔該先調查個幾百個公務員因乜事唔打針.

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 28-10-2022 09:36 發表

【Now新聞台】政府修例賦權後,醫務衞生局局長盧寵茂宣布,廢除七名 ...
堅有病果D再睇醫生就得唔洗打

扮野果D先要打

死死氣去打
驚餐懵

証明的曱甴真係冇嘢搵嘢嚟搞! 自己嚇自己! 自己玩自己! 又嘥錢又嘥時間!

啲曱甴和一打針就死㗎喎! 唔知呢一千九百隻曱甴有冇死撚曬呢?

引用:
原帖由 miumiujorden 於 2022-10-28 09:57 發表
唔該先調查個幾百個公務員因乜事唔打針.
曱甴公務員就應該炒咗佢啦!

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2022-10-28 10:53 發表
死死氣去打
驚餐懵
為反而反!反上腦! 曱甴普遍係咁戇居!

又話唔打得針??

使用問題免針紙的其中一成人已悔改去打針,這一成人至今都無人因打針而死,即係之前根本就是對抗政府啦。

逾一成人已打針.......................病人權益組織有乜回應呀??

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-10-28 11:05 發表
使用問題免針紙的其中一成人已悔改去打針,這一成人至今都無人因打針而死,即係之前根本就是對抗政府啦。
當係抗爭左,班曱甴最緊要快樂抗爭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]