• 瀏覽: 18,728
  • 回覆: 120
+5
一名日本成人影片(AV)女優在港被捕引起港人對當地產業發展好奇,自從日本俗稱「AV新法」的「非自願演員救濟法案」上路後,如今第一部因AV新法而下架的作品出現了,但動用下架權的人不是女優,而是酬勞只有5000多日圓(約270港元)的「臨記」男優,害怕被未婚妻發現是AV男優,所以要求下架作品,讓主角、商家損失慘重,台灣的成人影片評論員「一劍浣春秋」也直呼「此事可是震撼了AV界!」,簡直是大逆不道。

法案於今年6月通過,條文相當嚴格,初衷是為了保障AV演員的個人權益,防止非自願演出、恐嚇勒索等事件發生。參與AV的演員在簽訂合約後必須滿1個月才能拍片,且拍完後的4個月內不能公開,任何一位演員都可以單方面解除合約、不必負擔任何損失賠償,更擁有「下架權」直接要求商家將影片下架。

嘩, 聯合國仲唔投訴日本打壓人權??? 得270蚊酬勞, 男優要被打壓到要不斷壓迫下面出嘢

國際仲唔好似禁新疆棉咁禁日本AV

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1882102/即時-國際-270蚊-臨記-男優首用下架權令日本AV業界重創-達人預測後果可能咁

AV根本係騙案,
入面D女根本就普通到暈,
但在美人鏡下
個個都可鴉烏變貂蟬

其實, 不少真日本妹(有整容)的質素, 係遠不及中國人

附件

JAV3.jpg(45.55 KB)

又腳彎又豬小肚

支持AV從世界上消失 呢次我支持小日本政府啦

270蚊人工,九成九係做汁男

引用:
原帖由 bi11 於 2022-10-28 07:33 發表
支持AV從世界上消失 呢次我支持小日本政府啦
宅男冇得每晚發洩了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-28 07:31 發表
AV根本係騙案,
但在美人鏡下
個個都可鴉烏變貂蟬

大公司果 d 女優高質 d

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-28 07:38 發表

大公司果 d 女優高質 d
大公司班女整容整得仲跨
你看三上尤亞未整前個樣

看到日本被美國打壓到, 由工商業大國, 變了這個賣淫大國, 

做美狗的下場如何, 唔係盲都知幾乸慘

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-28 07:31 發表
AV根本係騙案,
但在美人鏡下
個個都可鴉烏變貂蟬

明日花個鼻,整到好似tbb羊兒咁高

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-28 07:45 發表

大公司班女整容整得仲跨
你看三上尤亞未整前個樣
效果好就得

一定要揾聯合國人權理事會介入,仲要美國去制裁先掂

條友醒目,用下架權免費食 av女。

除非係男一 . 唔係既 , 點剪部片都有得救呀 ..

點可能令業界重創 ..

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-28 07:49 發表

明日花個鼻,整到好tbb羊兒咁高
日本女人骨架, 大多唔係咁model級, 掂那批是混了種.

你看國內劉濤少女時的內衣照片, 那副身材秒殺大部份日本妹

引用:
原帖由 老實香港人 於 2022-10-28 07:52 發表
條友醒目,用下架權免費食 av女。
汁男有鬼女食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]