• 瀏覽: 50,954
  • 回覆: 105
有消息指,特區政府內部對於「逆隔離」的商討並不樂觀。(大公文匯全媒體資料圖)  大公文匯全媒體早前刊發獨家報道,因為要準備把本港的方   

李家超和譚耀宗認為通外國與通內地並無矛盾,如果無矛盾,點解連逆隔離都困難重重?

香港放棄動態清零,點同內地通到?(逆隔離吾算係通關)高官和議員可否解釋下?

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/hongkong/text/2022/1027/780251.html

點可能通關,人地深圳一日new足6次,你玩唔玩到咁激先?
祖國一日無放鬆防疫政策的措施,想通關就係妄想,除非香港願意爲了抗疫封城幾個月,徹底清零

其實唔好諗咁多,
根本一日未清零一日都應該要繼續收緊
直到病毒係全世界消失晒為止

乜原來係假新聞?

一拖再拖

我一早講咗香港政府以每月1元的租金, 全部外判租畀深圳一間公司經營, 所有人員物資管理都係由深圳話事, 咁就解決所有問題.
由香港人管理, 深圳政府一定唔答應.

靠呢班廢官, 呢幾年都唔使旨意同內地通關。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-10-27 21:02 發表
我一早講咗香港政府以每月1元的租金, 全部外判租畀深圳一間公司經營, 所有人員物資管理都係由深圳話事, 咁就解決所有問題.
澳門政府都話深圳檢疫工作量都很大

現在特區控制好疫情,做好金融峰會,世界盃,聖誔新春節日對本土經濟有益

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-10-27 21:02 發表
以各下先前向我提及過各下嘅工作經驗, 你都應該好清楚, 講到管理, 香港政府部門可以講係最差最差, 佢地只係識做埋的門面嘢, 實際嘅嘢就絕對做唔到, 呢的嘢, 你估內地知唔知? 以香港政府嘅管理標準, 內地更加唔會同香港無條件通關。

引用:
原帖由 101708858 於 2022-10-27 20:37 發表
點可能通關,人地深圳一日new足6次,你玩唔玩到咁激先?
祖國一日無放鬆防疫政策的措施,想通關就係妄想,除非香港願意爲了抗疫封城幾個月,徹底清零
香港一日了十幾次添。
RAT說明書規定系要了十幾嘢。

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2022-10-28 01:08 發表
現在特區控制好疫情,做好金融峰會,世界盃,聖誔新春節日對本土經濟有益
有條撚啊
一日得千幾個客咋

一旦廣東省給香港人將病毒倒灌入省內,對特區經濟甚至金融帶來更大災難

經濟專家指出國內防疫。政策對國家產業競爭力影響不大,反而因疫情受控,社會民生相對穩定

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-28 01:32 發表

有條撚啊
一日得千幾個客咋
小的人嚟咪好囉, 你睇的高官出去開下會都確疹, 睇嚟外國疫情真係好嚴重, 小的西人嚟, 唔好帶埋的病毒入境, 累及無辜市民。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]