• 瀏覽: 3,312
  • 回覆: 17
英國首相辛偉誠重新任命柏斐文為內政大臣,令他甫上任就面臨內閣人選爭議,在野黨質疑柏斐文上周才因違反閣員守則請辭,現時卻再

巨嬰國這種虛偽醜陋政治操作,如果發生在鄉港,一群黑3人必定嘈到拆天

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221026/bkn-20221026134604699-1026_00992_001.html

同大陰命運一樣 兒戲

唔好咁天真
蘇納克可以無競爭對手當選
一來係有黨內大佬為佢保駕護航
另一方面 就係利益交換

以金毛莊性格 一定有SO 先會放棄
當時公開支持佢既 好似係得50-60票左右 但佢自己就宣稱已夠數入閘
辜乜論真相係點
事實就係 兩個人見完面後 金毛莊就宣佈放棄

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-10-26 23:07 發表
唔好咁天真
另一方面 就係利益交換

當時公開支持佢既 好似係得50-60票左右 但佢自己就宣稱已夠數入閘
辜乜論真相係點
嬰國政壇腐敗新一章

呀差勁呀
反轉英角唔過引

大家都知是但搵個白人出嚟選都會贏個印度人

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-10-26 23:07 發表
唔好咁天真
另一方面 就係利益交換

辜乜論真相係點
個大佬咪就係美國law.

Truss之前格硬上, 黨員又普遍反對印度人上. 就搞到佢贏咗.
然後係市場整一整佢, 就要落台. 當時連美國都話Truss 個政策唔arm

之前又話用私人電郵做公事所以要辭職,而家轉頭官復原位,黑妹上個禮拜擺明明玩卓相。

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-10-26 23:12 發表
呀差勁呀
反轉英角唔過引
黑人勁呀,行賄柏斐文請辭迫上一任首相下台
嬰國政壇貪污腐敗全球有目共睹,唯獨嬰粉扮盲睇唔到,睇唔到...

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-10-26 23:17 發表
之前又話用私人電郵做公事所以要辭職,而家轉頭官復原位,黑妹上個禮拜擺明明玩卓相。
收左印道黑金,貪污腐敗的嬰國政壇

引用:
原帖由 T2. 於 2022-10-26 23:10 發表

嬰國政壇腐敗新一章
無話腐唔腐敗
政治本質就係利益交換 只係睇你既底線去到邊

真正要講既
係保守黨內部係有1年保證任期
明明特拉斯實行既政策 係佢參選時 就已經講左

另外一樣既 就係連續兩任首相 (其實文翠珊同金毛莊都係)
都係只由執政黨黨員選出英國首相
而家睇返 真係無問題

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-10-26 23:12 發表
呀差勁呀
反轉英角唔過引
印道萬夫莫敵趁巨嬰國內亂貪污腐敗,駛小小錢入主嬰國權力核心,莫敵.莫敵.萬夫莫敵

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-10-26 23:16 發表

個大佬咪就係美國law.

Truss之前格硬上, 黨員又普遍反對印度人上. 就搞到佢贏咗.
然後係市場整一整佢, 就要落台. 當時連美國都話Truss 個政策唔arm
你以為點解今次要出面勸退競爭者
因為大家心裡明白
真係要行程序 交俾保守黨黨員去投票
只要佢既對手係白人 蘇納克係必定會輸
所以先要保送佢上位

真係要講 特拉斯個政策 又唔係完全係錯
稅 一定要減 但一定唔係富人果邊
反而要係富人果邊割肉 拆東牆 補西牆
睇下捱唔捱到外圍經濟好轉果一日

文姐專治黃L

點解啲移民去咗日落國嗰啲黃人唔出嚟要求真普選?無選擇喎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]