• 瀏覽: 3,359
  • 回覆: 22
+13
係香港,班死曱甴話佢哋係和平示威者。
兩人因刑事毀壞被捕?英國警察一定係黑警老屈啦

BNOer 唔好再好似我老友 Eddie 咁鵪鶉啦,要上街救你哋嘅手足呀。

撰文:成依華出版:2022-10-24 22:05更新:2022-10-25 01:23讚好20
兩名環保份子10月24日早上進入英國的杜莎夫人蠟像館(Madame Tussauds)後,用朱古力蛋糕攻擊英王查理斯三世(Charles III)的蠟像,他們因此被捕。

環保組織Just Stop Oil在Twitter上傳有關片段,並指該兩人是組織的支持者,要求政府叫停新的石油和天然氣許可證。
↓↓點擊圖輯觀看事件經過↓↓

+1
片段顯示有兩人穿着寫有Just Stop Oil字眼的白色衫,各自把一個蛋糕抹上查理斯三世蠟像的臉部。
現場還有新王后卡米拉(Queen Consort Camilla)、王儲威廉王子(Prince William)與王妃凱特(Catherine, Princess of Wales)的蠟像,在片內未見受破壞。
原文網址: 環保份子再示威 英王查理斯三世遭殃 蠟像被蛋糕「抹臉」 | 香港01 https://www.hk01.com/article/828861?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/828861/環保份子再示威-英王查理斯三世遭殃-蠟像被蛋糕-抹臉

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-10-25 18:42 發表
BNOer 唔好再好似我老友 Eddie 咁鵪鶉啦,要上街救你哋嘅手足呀。

...
They said "真係好自由~"

引用:
原帖由 top11 於 2022-10-25 18:43 發表

They said "真係好自由~"
等睇 BNOer 扮盲啦

預咗呢啲 PO 好快沉

嘥曬啲蛋糕仲話環保

幼暖稚

搞蠟像冇人關注,搞真人先有用

呢班人真係無聊到一個點

浪費食物來宣揚環保... 

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-10-25 18:42 發表

...
哩頭叫人環保
果頭就浪費食物……
係咪痴線架?

小黃人仲唔話英國政府專制

在別國領事館攪事就自由民主,
在本土攪事就是犯法,被捉,自由民主呢

車,又唔係真人。。。😆

good job,但用個蛋糕都係唔夠環保,即場痾新鮮人屎抹埋去咁就夠晒環保

支持環保人仕大大力破壞英國..

起碼呢D示威見到樣
先叫做光明正大

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]