• 瀏覽: 9,051
  • 回覆: 40
美國中期選舉倒數最後兩周,30名民主黨眾議員周一(24日)去信總統拜登,要求他向烏克蘭提供軍事援助的同時,應積極推動外交...

當歐洲豬國和美國簽定了長期的不平等買賣天然氣合約後,
美國就會幫烏克蘭搵下台階

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221025/mobile/bkn-20221025120024399-1025_00992_001.html

明明是美國在背後推動戰爭,現在又叫美國推動停火? 美國軍火商及能源公司賺夠了嗎?

一邊叫拜登提供軍事援助, 然後叫佢積極推動停火,拜登心諗係唔係玩9我先

為咗美國的天然氣商有美好生活,
你班歐洲鬼捱下啦

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-10-25 14:35 發表
為咗美國的天然氣商有美好生活,
你班歐洲鬼捱下啦
老拜.......................過埋冬天先講啦

係囉,歐豬乖乖地答應以後永遠用天價同美國買天然氣咪唔使受咁多苦囉。

奧斯卡

成班黨友見到唔對路,仲唔摧個老嘢停止攪烏克蘭咩?否則十一月選舉凍過水。。

美狗就係咁L虛偽.

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-10-25 14:34 發表
明明是美國在背後推動戰爭,現在又叫美國推動停火? 美國軍火商及能源公司賺夠了嗎?
四套凱馬斯只值二千萬,支援烏就變成六億。你覺得呢

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-10-25 14:34 發表
咁又無錯喎,美國推動所以咪要美國叫停囉

其實呢招非常高,進可攻退可守。
如果美國大部份人讚成就可以表面搞停火。當然中間可以有機會繼續搞鬼。
如果無乜人表態,敗登又可以借題發揮,我是趨向和平。
如果50/50就可以話民主黨是和平,而共和黨是好戰。
總之敗登制造/利用言論去打中期選舉

引用:
解鈴還需繫鈴人

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-10-25 14:51 發表
成班黨友見到唔對路,仲唔摧個老嘢停止攪烏克蘭咩?否則十一月選舉凍過水。。
道指高開488 歐美製造業遜預期 - 雅虎香港

https://ynews.page.link/hn7iH

唔掂檔嘛

一船液化石油氣運去歐洲,每船都賺億億聲美金,點停呀?

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]