• 瀏覽: 6,602
  • 回覆: 53
+2
英國前財相辛偉誠(Rishi Sunak)10月24日當選保守黨黨魁,篤定接任首相。據悉辛偉誠將在當地星期二中午前正式接任首相一職。據當地媒體報道,即將

閹割保守黨係喺生死關頭先至願意妥協,比印度佬玩一舖!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/828885/辛偉誠今將覲見英王查理斯三世-料中午前正式接任首相

呢條友有無料到架?英國真係唔樂觀!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-10-25 03:18 發表
以閹割佬特質,就算搵神仙落嚟做首相都救唔返囉!

強制立法食咖哩保暖過嚴冬

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-10-25 03:18 發表
理鬼佢有冇料到
我只知
紐倫港 -> 紐倫星

話時話,鍾意俾人殖民既趴佳黃甴就話由印度人管無所謂啫

但係班英國白人頂得幾耐,俾一個曾經俾自己殖民過,宜家GDP又過埋頭既印度人管治,再加上肯定唔少外界既閒言閒語,英國白人既尊嚴同自尊心真係頂得住?

之前女皇見完新首相即刻歸西,呢次會唔會又咁邪?

今次扼手會唔會剋死查你屍架

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-25 06:40 發表
話時話,鍾意俾人殖民既趴佳黃甴就話由印度人管無所謂啫

但係班英國白人頂得幾耐,俾一個曾經俾自己殖民過,宜家GDP又過埋頭既印度人管治,再加上肯定唔少外界既閒言閒語,英國白人既尊嚴同自尊心真係頂得住?
英國係行程序管理國家
所以邊條友接任都無所謂
亂搞下面D官員會彈 唔會夾硬執行

即係坐的士咁
首相係乘客 你可以同的士佬講去邊
但你唔好教的士佬揸車
因為佢揸車專業過你
你亂黎就掃你落車 make sense?

引用:
有啲家底㗎。名校出身 + 在投行工作過。

引用:
成個保守黨都廢.......重有工黨........

加稅
加稅
加稅

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-10-25 06:33 發表

理鬼佢有冇料到
我只知
紐倫港 -> 紐倫星
紐倫港係陳年舊事啦,上海早就超過香港及新加坡

大陰蒂蟈點對印度殖民地D人,咖哩誠應該識做啦

引用:
原帖由 starr 於 2022-10-25 07:53 發表

紐倫港係陳年舊事啦,上海早就超過香港及新加坡
上海股票都夠膽買?
多年觀察國內要邊隻升可能有難度
但要邊隻跌既能力我絕對唔會懷疑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]