• 瀏覽: 6,072
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
+2
英國《觀察家報》前日報道,受能源價格上漲和教職員工資上升影響,英國近9成學校明年將陷入財困。有辦學團體警告,財政大臣亨特若削減對教育方面的資助,學校財政問題將雪上加霜,甚至面臨破產.........

能源價格上升,受牽連的層面非常之廣闊,幾乎無人能置身事外。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202210/24/AP63561496e4b0adad9d640b03.html

幾諷刺搞笑,政棍億億聲送比烏克蘭就有錢,關乎國家競爭民生教育問題,無錢搞,所謂西方民主自由得啖笑,係港豬先信呢套!

點會呀
個個黃屍移民
都話係為下一代
學生多到教唔切

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-10-24 21:28 發表
點會呀
個個黃屍移民
都話係為下一代
學生多到教唔切
咪係囉,仲可以結識唔同種族,如烏黑蘭同阿富汗人做同學,擴闊國際視野,都唔知幾好呀!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-24 21:11 發表
英國《觀察家報》前日報道,受能源價格上漲和教職員工資上升影響,英國近9成學校明年將陷入財困。有辦學團體警告,財政大臣亨特若削減對教育方面的資助,學校財政問題將雪上加霜,甚至面臨破產.........

英國冇得救,
救番都嘥藥費~

有條柒頭話電費好平架

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-10-24 21:28 發表
點會呀
個個黃屍移民
都話係為下一代
學生多到教唔切
x2

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-10-24 21:33 發表

咪係囉,仲可以結識唔同種族,如烏黑蘭同阿富汗人做同學,擴闊國際視野,都唔知幾好呀!
真正國際學校

英國佬先話冇錢交電費, 就黎電費都唔駛交, 因為冇電用.

引用:
原帖由 shearerfung 於 2022-10-24 21:22 發表
幾諷刺搞笑,政棍億億聲送比烏克蘭就有錢,關乎國家競爭民生教育問題,無錢搞,所謂西方民主自由得啖笑,係港豬先信呢套!
俄烏爆發戰爭初期
金毛學敗燈甘扣押好多俄國政府同私人資產
呢D肥豬肉擺咗入口
就唔想嘔番出嚟
所以擋埋條底䃿都要不停比錢同武器烏鷄去打
仲唔可以輸
輸咗鷹國就含包散

唔怪之得要吸多啲香港人

大陰蒂割立立亂.

說明,民主係一個大話,一個氹你投票,佢坐高位吸水,佢就繼續講大話呃落去,
冇水,就散水,連大話都廢事再作落去,

冇大話就夢,醒,發現俾人昆晒d水

變成乞兒

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-10-24 22:16 發表
大陰蒂割立立亂.
BNOers以為自己移民去到富貴英國,怎知而家先揭開係窮國,

呢鋪情何以堪呢

班黃屍細蚊仔讀讀下檔野摺埋
兜細路轉校到時又要搬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]