• 瀏覽: 13,797
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
+10
加拿大國防部發言人勒布萊蒂耶(Daniel Le Bouthillier)周五(21日)證實,正在調查有關中國政府可能聘

+拿大真得意,一邊說民主,一邊又阻人搵食

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221022/bkn-20221022210023207-1022_00992_001.html

叼~~~~幾十年前的戰機機師識駕駛殲20,殲116咩?教解放軍??真係慳D啦,解放軍都唔肯啦。

香港黃絲仲嘈緊話磚子漫畫冇自由.

睇下西謊標準啦. 

阻人揾食。。。咁民主架咩。。。。

睇香港呢個無民主自由既專制特區,個個得到專業資格就雞飛狗走冇人阻撓,何其大方

加麻大有民主, 呢D人才又會流失0既

說好的自由呢?

真係好笑, 中國就吸有用的外人人才, 

英國BNO給班香港垃圾過去, 

嗱, 英國那個印度婆都公開在報告內提到, 仲比較多文字講香港BNOer 低質喎, 黃人冇得抵瀨啦!!!!

其實唔出奇啫, 依家美國佬成日搵D 幾十年前既老爺機去 "震懾"中國, 台灣佬居然仲飛緊F5, 咁梗係搵D 退役機師黎參考下啦.

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-10-22 21:53 發表
叼~~~~幾十年前的戰機機師識駕駛殲20,殲116咩?教解放軍??真係慳D啦,解放軍都唔肯啦。
你以為請佢哋嚟教開飛機咩,係要佢哋講解所在國嘅空軍戰術~收集情報~

退役機師或赴華任空軍教官,我就唔係好信喇,中國唔驚d退役機司係間諜,會竊取中國軍方內部敏感機密情報嗎?
教民航機師就會!
不過d西方媒體就最鍾意抹黑中國架啦,成日指華企同中國軍方有關系而要制裁中企!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-10-22 22:52 發表
其實唔出奇啫, 依家美國佬成日搵D 幾十年前既老爺機去 "震懾"中國, 台灣佬居然仲飛緊F5, 咁梗係搵D 退役機師黎參考下啦.
F5?什麼東東?是否鍵盤上面那個?😄

加拿大本身有出路的話,
國民都唔駛去第二度搵食啦。

引用:
原帖由 T2. 於 2022-10-22 21:43 發表
加拿大國防部發言人勒布萊蒂耶(Daniel Le Bouthillier)周五(21日)證實,正在調查有關中國政府可能聘

+拿大真得意,一邊說民主,一邊 ...
如果退役空軍機司食長俸的,去他國教人渣飛機,而國家有規定要向國家申請的,咁退役空軍機司當然犯法,問題是國家當時無限制唔比去他國任教,現在收緊有乜意思?

引用:
原帖由 T2. 於 2022-10-22 21:43 發表

+拿大真得意,一邊說民主,一邊 ...
咪係囉,啲鬼佬野有幾巴閉?自己國家啲機司唔惦咩??連芯片咁高科技都唔使靠鬼佬啦,區區機司就唔可以自己訓練咩???莫名其妙

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]