• 瀏覽: 123,429
  • 回覆: 455
  • 追帖: 2
+9
為期七天的中國共產黨第二十次全國代表大會,今日(22日)上午在北京人民大會堂閉幕,79歲的中共前總書記胡錦濤,以及80歲的前總理溫家寶都有出席

胡錦濤似乎養生方面唔及前朝元老
你睇温家寶同江澤民,朱鎔基

中國領導人平均壽命高過中國人均壽命好多,應該有專人跟進醫療

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時中國/828106/二十大閉幕-胡錦濤中途離場-輕拍李克強左肩-江澤民未現身

2019 26000
2023 16000
東升西降
有乜內幕?

黑仔強被踢出局 

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-10-22 16:52 發表
為期七天的中國共產黨第二十次全國代表大會,今日(22日)上午在北京人民大會堂閉幕,79歲的中共前總書記胡錦濤,以及80歲的前總理溫家寶都有出席

香港富豪都比香港人平均壽命高得多,香港人平均壽命仲要係全球前幾名。

而且中國人平均壽命78歲,嗰兩個領導人才80歲,你想表達甚麼呢?
抹黑領導人命比平民貴嗎?

你睇下李首富94歲都仲未死。

引用:
原帖由 sheung1009 於 2022-10-22 05:24 PM 發表

香港富豪都比香港人平均壽命高得多,香港人平均壽命仲要係全球前幾名。

而且中國人平均壽命78歲,嗰兩個領導人才80歲,你想表達甚麼呢?
抹黑領導人命比平民貴嗎?

你睇下李首富94歲都仲未死。
江澤民 朱鎔基唔止80啦
你都識用香港富豪去比

老左咁多?發生咩事,唔認得

趕走人咁肉酸

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-10-22 17:33 發表

江澤民 朱鎔基唔止80啦
你都識用香港富豪去比
吓,佢地冇錢咩?
唔用富豪比唔通用平民比?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-10-22 16:52 發表

胡錦濤係習近平恩師。
習十分敬重佢。

應該係俾佢露一露面,坐一陣,以示尊重,年紀咁大,坐一陣都要休息休息

引用:
原帖由 lewark 於 2022-10-22 17:36 發表

胡錦濤係習近平恩師。
習十分敬重佢。
談不上
只是胡總選擇全退
不保留甚麼軍委主席
全面交棒比習
才贏得習的敬重

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-22 17:41 發表

談不上
只是胡總選擇全退
不保留甚麼軍委主席
全面交棒比習
才贏得習的敬重
薄熙來奪權。胡錦濤保護好習近平不被傷害。

呢件事先係主要。

段片擺明係習大叫人趕佢走

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2022-10-22 17:39 發表
應該係俾佢露一露面,坐一陣,以示尊重,年紀咁大,坐一陣都要休息休息
尊重就唔會咁多人面前趕佢走

https://twitter.com/__inty__/status/1583713780780871680?s=46&t=0MXgI_0oHlggSXcsSH5FQw

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2022-10-22 05:39 PM 發表
應該zoom就算,老人家坐咁耐,又已經不在其位

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]