• 瀏覽: 24,878
  • 回覆: 162
+2
昨午(21日)3時許,黃大仙啟德花園一名女子報案,指其姓盧(21歲)兒子在寓所內,以膠袋笠頭尋短,倒臥房間床上不省人事。

21歲仔學業問題要死…好少事啫,讀唔成書去考水電牌囉…報建築課程,實搵到食一街都係女呀,咁就去左

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221022/bkn-20221022035401238-1022_00822_001.html

而家靚仔邊會咁專心學業丫,查下佢咪因黑暴有關好過啦!

等睇九龍灣壯士乜乜乜

唔讀書可以出黎工作ma
RIP

笠膠袋都自殺到,其實都心意已決。。。
正常一個咁後生既人膠袋笠頭一定自然反應爭脫個膠袋。

21歲仲咁諗唔開?
我估其他原因居多,只係無必要交待,咪學業原因囉
學業點壓力爆煲呀
我細個讀嘅band5中學,初中未識26個英文字母大有人在
連中五畢業,會考科科u,字都唔識多隻嘅文盲都有件
至頂癮係條友一直靠出貓,個個以為佢會考過到14分架
佢咁搏命出貓,係想埋個考得叻嘅身,想搵長期飯票
最終被拒絕咗,因為考得叻嗰個唔係gay嘅
當時幾轟動架,唱遍全級呀

學業壓力就唔似
比女飛就有可能

引用:
原帖由 mega-box 於 2022-10-22 09:09 發表
笠膠袋都自殺到,其實都心意已決。。。
正常一個咁後生既人膠袋笠頭一定自然反應爭脫個膠袋。
好多鬼佬玩呢家野 :
缺氧快感
所以
未必是自殺

讀書讀到人灰爆,消費券都駛埋,死而無憾囉

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-10-22 08:46 發表
等睇九龍灣壯士乜乜乜
一個二個死都唔肯聽ching你講,學九龍灣壯士乜乜乜先上路

Rip 🙏

引用:
原帖由 LEE1989 於 22-10-2022 08:34 發表
昨午(21日)3時許,黃大仙啟德花園一名女子報案,指其姓盧(21歲)兒子在寓所內,以膠袋笠頭尋短,倒臥房間床上不省人事。

21歲仔學業問題要死…好少事啫,讀唔成書去考水電牌 ...
自殺太蠢了!風花雪月,吃喝玩樂,夜夜笙歌!嫖賭飲吹!精䀆人亡!咁樣之後死才有價值嘛!早d上黎香土就無事啦!

21歲,最少玩多廿年!

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 22-10-2022 09:02 發表
讀唔成書,無得做高薪職業,又唔想捱一世,這就叫做短見,應該其他人將他洗腦,窮一世不如不活。
香港人點會窮呢,淨係lam政府jetso都大把錢啦!早d攞間公屋,然後豪裝,住到皇帝咁啦!而家又女多過男,儍豬呀!

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-10-22 08:34 發表

21歲仔學業問題要死…好少事啫,讀唔成書去考水電牌 ...
21歲咩學業壓力呀,仲細咩。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]