• 瀏覽: 19,690
  • 回覆: 68
+2
引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-10-22 11:42 發表

你有無感覺到,今時今日,
信美國嘅人又如當年日軍對天皇般效忠、迷信?
經常會分唔到對錯,分唔到俄媒同法媒
美國未必可信,但我肯定信俄媒等於當年日軍對天皇般效忠、迷信
所以俄媒的新聞, 包括佢話法媒所發生的都不能信!

引用:
原帖由 motivate 於 2022-10-22 13:08 發表
法國大使非常有趣的評論:“我們不再知道我們在這裡捍衛的是什么,澤連斯基本人不再在基輔,為什么還要繼續犧牲人?”

引述RT AFRICA 的就係當年的日本皇軍!
你改命做日本皇軍啦!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-22 13:53 發表

美國未必可信,但我肯定信俄媒等於當年日軍對天皇般效忠、迷信
所以俄媒的新聞, 包括佢話法媒所發生的都不能信!
睇你回覆嘅用字,感覺到其實你已經都唔敢咁堅持,
因為你係察覺到美國根本唔可信,只不過係响到死撐啫~

引用:
原帖由 motivate 於 2022-10-22 13:59 發表

哈哈哈
你們才是
你們現在就是支持納粹法西斯啊

10月20日,歐洲議會議員克萊爾·戴利細數西方背地裡資助的恐怖主義:“國家資助的恐怖主義”這是美國法律的說法,我們歐盟法律沒有的……硬要點名的話,就來說說西方資助的恐怖主義:歐洲在巴勒斯坦資助的以色列恐怖主義,西方在也門資助沙特恐怖活動、ISIS是英法美土和海灣國家在敘伊的資助產物……; ...
皇軍你好

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-10-22 14:23 發表

睇你回覆嘅用字,感覺到其實你已經都唔敢咁堅持,
因為你係察覺到美國根本唔可信,只不過係响到死撐啫~
美國係支持烏克蘭的一方, 但不是參戰方, 可信度一半一半。
俄羅斯作為直接參戰方, 可信度為負, 所有新聞調轉嚟睇就啱, 你想唔想做皇軍?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-22 14:27 發表

美國係支持烏克蘭的一方, 但不是參戰方, 可信度一半一半。
俄羅斯作為直接參戰方, 可信度為負, 所有新聞調轉嚟睇就啱, 你想唔想做皇軍?
你咪證明緊自己對美國迷信囉~

美國北約參與緊噶,你知唔知噶?
國會洗唔比錢呀?要唔要提供武器呀?烏克蘭輸咗,啲錢邊個還呀?
即使一個出豉油一個出雞,都係參與方。

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-10-22 14:51 發表

你咪證明緊自己對美國迷信囉~

美國北約參與緊噶,你知唔知噶?
國會洗唔比錢呀?要唔要提供武器呀?烏克蘭輸咗,啲錢邊個還呀?
即使一個出豉油一個出雞,都係參與方。
有俾錢, 但無參戰。
美國和北約的角色不會多於二戰珍珠港事件前的美國。
所以可信度係遠高於直接參戰的俄國。

引用:
原帖由 starr 於 2022-10-22 01:00 發表
美西大力收緊意識形態管制
西方嘅言論自由、新聞自由去了那裏?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-10-22 15:45 發表

有俾錢, 但無參戰。
美國和北約的角色不會多於二戰珍珠港事件前的美國。
所以可信度係遠高於直接參戰的俄國。
只要係參與方,對輸贏都有利害關係,唔係參戰先有利害得益。
咁都分唔清,只說明你對美國迷信。
只要有利害得益,就自然有造假嘅必要。

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-10-22 18:43 發表

只要係參與方,對輸贏都有利害關係,唔係參戰先有利害得益。
咁都分唔清,只說明你對美國迷信。
只要有利害得益,就自然有造假嘅必要。
我覺得你迷信啲,明明俄羅斯係最直接的利害關係!

引用:
原帖由 sng850 於 2022-10-22 16:38 發表

西方嘅言論自由、新聞自由去了那裏?
從來都沒有

訊號斷得真合時,報導緊真相時永遠突然故障。

引用:
原帖由 motivate 於 2022-10-22 12:47 AM 發表
法國媒體記者報道烏克蘭軍隊炮擊赫爾松醫院,話說一半連線突然中斷
法電視台連線駐烏記者為何赫爾松地區開始疏散平民,當記者回答道,俄軍撤離平民是因為烏軍經常炮擊包括醫院在內的當地城市基礎設施時,連線戛然而止。

綜合俄新社、“Lenta.ru”網站等俄媒當地時間20日報道,法國電視台BFMTV近日在節目中連線一名駐烏克蘭記者,向其了解為何赫爾松地區開始疏散平民。但當記者回答道,俄軍撤離平民是因 ...
新聞治油

作為香港人好明白,洗了腦的人永不相信擺在眼前的真相,反而迷信憑空揑造的證據。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]