• 瀏覽: 3,926
  • 回覆: 23
+3
中核集團周四(20日)公布內地新一代「人造太陽」科學研究取得突破性進展,「HL-2M」等離子體電流突破100萬安培(1兆

為何老尾仍未指責大陸盜竊其人造太陽科技?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20221021/bkn-20221021133345389-1021_00952_001.html

又偷美帝未來科技,必須制裁😒

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2022-10-21 18:09 發表
中核集團周四(20日)公布內地新一代「人造太陽」科學研究取得突破性進展,「HL-2M」等離子體電流突破100萬安培(1兆

為何老尾仍未指責大陸盜竊其人造太 ...
依種人做太陽技術落後台灣人做太陽技術差唔多超過百幾年,唔洗老尾,台灣嘅台中已經準備好隨時告大陸偷竊人做太陽技術

問你大陸怕未,真正百年技術架

引用:
原帖由 nttrsew 於 2022-10-21 19:29 發表

依種人做太陽技術落後台灣人做太陽技術差唔多超過百幾年,唔洗老尾,台灣嘅台中已經準備好隨時告大陸偷竊人做太陽技術

同太陽花運動有冇關?

引用:
原帖由 nttrsew 於 2022-10-21 19:29 發表

台灣用愛就可以發電, 所以停電只因台灣無愛..

2046:無芯片,等如無科技;美國科技世界第一

引用:
原帖由 K2020 於 2022-10-21 18:10 發表
又偷美帝未來科技,必須制裁😒
托卡馬克裝置Tokamak係俄羅斯人發明,唔關鹵味事

核聚變人造太陽
可能是未來50年,國力的勝負分野

這方面,中國有能力突圍而出

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-10-21 19:43 發表
2046:無芯片,等如無科技;美國科技世界第一
無晶片=廢左2/3武功

中國輸入晶片的金額,比能源還要高
無晶片=食屎

14億人可以吃草
耕田也用不著多。少電/能源

普通如一部電視機,收音機,也要晶片
無晶片
同無電,無分別
無電的社會?
人人耕田lor

唔聲唔聲咁就成功獨自建造中國太空站,宜家又一次刷新紀錄 

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-10-21 19:30 發表

同太陽花運動有冇關?
你唔提醒差啲唔記得佢,女王冇錢準備告多一份

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-10-21 19:36 發表

台灣用愛就可以發電, 所以停電只因台灣無愛..
過橋揪板要錢唔要人搵我哋手足笨咁可惡,攪到愛的發電機依家因為台灣冇愛發唔到電,停電係活該的

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-21 20:03 發表
普通如一部電視機,收音機,也要晶片
無晶片
同無電,無分別
無電的社會?
人人耕田lor
賣晶片的失去最大市場,唔洗食屎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]