• 瀏覽: 21,859
  • 回覆: 155
+7
受保守黨內外壓力夾擊,英國首相卓慧思周四(20日)宣布辭職,成為當地過去300年來任期最短首相。

BNOer 有機會選首相了 來吧

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221020/bkn-20221020202758774-1020_00992_001.html

Game Over

引用:
原帖由 9big 於 2022-10-20 20:37 發表
受保守黨內外壓力夾擊,英國首相卓慧思周四(20日)宣布辭職,成為當地過去300年來任期最短首相。

新聞來源連結 ...
根本整個民主制度都係笑話來 ! 又睇吓下一個可以做幾耐 !?

根本推佢上去做首相就係一場政治表演,約翰遜自編自導

i am a fighter ......... 

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-10-20 20:49 發表
根本推佢上去做首相就係一場政治表演,約翰遜自編自導
推佢上去諗住推冧個市執平貨

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-10-20 20:38 發表
Game Over
唔好呀英國滅亡靠晒佢架

未上任就以攻打中國做噱頭,
以為個個顧住打中國唔駛理經濟..

佢任內最大功勞就係黑九死左個蠅女王。

班BNOer又要忐忑不安下個首相會唔會踼佢哋走

👏👏👏👍👍👍英國人暫時可以鬆一口氣😎

引用:
原帖由 9big 於 2022-10-20 20:37 發表

新聞來源連結 ...
英國貴婦狗都未有選舉權😳港畜牲🌚會有???

🤭

太可惜了,大英帝國仲未散晒 

選4個月,做兩個月唔夠,英國人真係好貪玩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]