• 瀏覽: 2,731
  • 回覆: 14
行政長官李家超表出席《施政報告》電視論壇,表示2019年之前香港有很大吸引力,當時沒有疫情,也沒有發生危害國家安全的事情,當時很有競爭力,有很多「麝香」在身,認為只要香港做好自己,離開了的人才就自然會回來。 李家超又說,《施政報告》有提出不同措施協助本港人才裝備自己,部份人有自己的理想而擇離開香港,...

到過外國生活的人<----係咪指 BNOer?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1671796-20221019.htm?spTabChangeable=0

睇佢至瘋,割榮亨就知
以前係香港尊貴幾屎

去到第度
乜屎都吾係
冇人識Q佢

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-10-19 22:36 發表
睇佢至瘋,割榮亨就知
以前係香港尊貴幾屎

去到第度
乜屎都吾係
冇人識Q佢
"冇人識Q佢"

呢條 CBC 好多加燦男c識佢,佢小心變過街老鼠。
不過佢一定唔敢住溫哥華呢d華人眾多嘅城市。

嗰啲人出去, 係想享受做地底泥嘅樂趣.

離開左就唔好死番黎

李特首已經證實呢一點

懷才不遇亦多

睇下有幾多加籍港人回流就知道一二了!

去過歐美就知,根本就係啲地球上最低等嘅白色害蟲在霸撚住地球上最好嘅土地 ! 風景優美但妖獸橫行,人類嘅責任就係要將呢啲害蟲全部殺死,收回所有人類之土地 !

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-10-19 22:06 發表
行政長官李家超表出席《施政報告》電視論壇,表示2019年之前香港有很大吸引力,當時沒有疫情,也沒有發生危害國家安全的事情,當時很有競爭力,有很多「麝香」在身,認為只要香港做好自己,離開了的人才就自然會回來。 李家超又說,《施政報告》有提出不同措施協助本港人才裝備自己,部份人有自己的理想而擇離開香港,...

由九個班能樣啦,最好咪返黎攞著數添呀。

始終都係香港好

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2022-10-19 22:46 發表
離開左就唔好死番黎
你朝早返工離開咗屋企,就以後唔好再返屋企,返親正衰仔

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-10-20 06:27 發表
始終都係香港好
香港好就唔會咁多人住劏房攞綜援啦!

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-10-19 22:06 發表

2019前確係,2019後不再一樣

引用:

我在外國留學讀純數學PhD
香港真的無什麼機遇可言
對有志做基礎研究的人
直頭可以說是墳墓

我間大學又是州立大學
不識好似城大高薪買退休教授呃排名
搞到排名100以外

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]